Pielaikojam profesiju un šefpavāra uzsvārci
Trešdien Karjeras nedēļas ietvaros skolā uzņēmām ciemiņus. Ardis Upenieks, SIA LAMELA vadītājs, 8.klašu skolēniem stāstīja par mēbeļu plākšņu ražošanu, demonstrējot gan pašas plāksnes, gan prezentāciju par ražošanas procesu. Ardis ir mūsu skolas absolvents. Sarunā ar skolēniem viņš aicināja izvēlēties profesiju, kļūt par labiem meistariem kādā konkrētā arodā. Uzņēmējs skaidroja, cik svarīgi jau skolas laikā mēģināt pastrādāt kādā iestādē vai uzņēmumā, veicot pat vienkāršus darbus. Tā ir izdevība izpētīt konkrētu darba vidi, izprast savu piemērotību vai nepiemērotību kādai profesijai. 3., 5. un 7.klašu skolēniem bija iespēja tikties ar viesnīcas “Radisson” restorāna šefpavāru Aleksandru Košanski. Bija interesanti uzzināt, cik daudz dažādu nianšu ir pavāra darbā, kā funkcionē liels restorāns, kā top izmeklēti ēdieni. A.Košanskis demonstrēja arī svarīgāko sava aroda darbarīku – lielo šefa nazi, bet Niks Demians Kazlausks un Krists Kārkliņš pielaikoja šefpavāra uzsvārci.