Home » Bez tēmas » Lietišķās mākslas konkursā – nominācija „Elegantie stari”

Lietišķās mākslas konkursā – nominācija „Elegantie stari”

1. aprīlī (bez nekādiem jokiem, bet ar smaidu!) Bauskas novada Bērnu un jauniešu centrā notika tērpu modes skate „Lelle”. No mūsu skolas tajā piedalījās lietišķās un vizuālās mākslas pulciņu dalībnieces Zane Vrubļevska, Elīna Elizabete Daugule, Adelīna Urtāne, Aleta Mahnova, Betija Upelniece, Gerda Dreimane un Zane Strautiņa skolotājas Daigas Sējējas vadībā.

Meitenes visu februāri un martu cītīgi gatavoja savām lellēm tērpus, kuri bija šūti no maziem lakatiņiem, apdarināti ar mežģīnēm un apgleznoti ar igauņu etogrāfisko saulīšu motīviem (konkursa uzdevums bija pētīt Eiropas Savienības valstu kultūru un etnogrāfiju). Priekšnesuma laikā, skanot igauņu un lībiešu tautasdziesmai, meitenes ne tikai demonstrēja unikālos leļļu tērpus, bet arī piedāvāja skatītājiem novērtēt interesantus lakatu sējumu variantus savos tērpos. Konkursā meiteņu un leļļu tērpu kolekcija ieguva nomināciju „Elegantie stari”, dalībnieces saņēma nelielas pārsteiguma balviņas.

Šī pasākuma ietvaros notika arī rezultātu apkopošana un uzvarētāju noteikšana nozīmīgākajam lietišķās un vizuāli plastiskās mākslas šī gada konkursam „Trejdeviņas saules lec”, kurš arī bija veltīts Eiropas Savienības valstu kultūrai. No mūsu skolas konkursā piedalījās 13 dalībnieki ar individuāliem mākslas darbiem, bet 6. klašu meitenes ar kopdarbu „Pavasaris Igaunijā” (katra rūpīgi izšuva putnu ar igauņu etnogrāfisko saulīti). Pirmās pakāpes diplomus un ceļazīmi uz Zemgales reģiona konkursu saņēma Gerda Veršinska, Laura Butevica, Endija Zaumane un Elza Sējēja. Pārējo darbu autori ieguva 2. pakāpes diplomu. Paldies visiem par ieguldīto darbu! Veiksmi reģiona konkursā! Paldies skolotājai Daigai Sējējai, kas meitenēm sniedza daudz praktisku padomu un palīdzēja sagatavoties konkursam!

 IMG_4285 IMG_4296 IMG_4299 IMG_4328 IMG_4353 IMG_4354 IMG_4357 IMG_4372 IMG_4375 IMG_4376