Home » Bez tēmas » Latvija – 10 gadus ES dalībvalsts

Latvija – 10 gadus ES dalībvalsts

Šī gada 1. maijā apritēs desmit gadi, kopš Latvija pievienojusies Eiropas Savienībai (ES). Par godu šai nozīmīgajai gadskārtai mūsu skolā plānota plaša pasākumu programma.

Ar 7. – 9. klašu skolēniem 22. aprīlī tiksies ES jautājumu eksperts, žurnālists Ansis Bogustovs. Taču 29. aprīlī 8. un 9. klašu jaunieši aicināti uz diskusiju „Latvija ES – plusi un mīnusi”.

Mācību stundās tiks aktualizēta informācija par Latviju kā ES dalībvalsti, klases stundās notiks konkurss „Ko es zinu par ES?”. 1. – 4. klašu audzēkņi iesaistīsies pasaku un rotaļu pēcpusdienā „Ceļojums”, kuras laikā plānots iepazīt ES dalībvalstu rotaļas, pasakas un dziesmas. Jaunāko klašu skolēni tiks rosināti uz sarunu par valsti, kurā strādā vecāki un radinieki. Pasākumā „Angļu valoda – ES pirmā valoda” piedalīsies 5. klašu skolēni. 4. – 7. klašu audzēkņi varēs atminēties ģimenes ceļojumus pa Eiropu, bet 5. – 9. klašu skolēni piedalīsies domrakstu konkursā „Dažādā Eiropa”.

Savukārt 10. aprīlī skolā plānota Ģimenes diena. Bērnu vecāki un vecvecāki aicināti uz skolēnu darbu izstādes atvēršanu un svinīgu svētku koncertu.

 Latvija Eiropas Savienībā