Home » Bez tēmas » Elzai Sējējai – augsti sasniegumi valsts olimpiādē

Elzai Sējējai – augsti sasniegumi valsts olimpiādē

Bauskas un Rundāles novada latviešu valodas un literatūras olimpiādē 20. janvārī izcilas zināšanas demonstrēja mūsu skolas 8. klases audzēkne Karolīna Auziņa un 9. klases skolniece Elza Sējēja. Abas meitenes katra savā klašu grupā olimpiādē ieguva 1. vietu un tika uzaicinātas 4. aprīlī uz valsts mēroga olimpiādi Rīgā.

Galvaspilsētā notiekošajā pārbaudījumā piedalījās 96 gudri, radoši un talantīgi jaunieši no visas Latvijas. Latviešu valodas skolotājas Dina Ālmane un Ieva Mašale stāsta, ka meitenes olimpiādei gatavojās ļoti nopietni. Tika meklēta informācija par pērn izdotām grāmatām, jaunākajām teātra izrādēm, literatūras balvām. Meitenes iepazina grāmatas, kuru autori pagājušajā gadā svinēja nozīmīgas jubilejas. Atgriezušās mājās no pārbaudījuma, abas skolnieces stāstīja, ka viegli nebija – nācies atbildēt uz daudziem āķīgiem jautājumiem par kultūras dzīvi Latvijā 2013. gadā. Elza neslēpa, ka vieglāk veicies ar domrakstu „Rīga, mana Rīga” un gramatikas daļu.

14. aprīlī E. Sējēja un viņas skolotāja I. Mašale saņēma priecīgu ziņu –valsts olimpiādē Elza parādījusi ļoti labas zināšanas un ieguvusi 2. pakāpes diplomu.

 sejeja