Home » Bez tēmas » Ar kuģi Baltijas jūrā

Ar kuģi Baltijas jūrā

2014. gada 4. jūnijā savu lielo balvu – braucienu ar jaunāko patruļkuģi „Rēzekne” saņēma konkursa „Kas ir dzimtenes mīlestība?” uzvarētāji. Konkurss risinājās novembrī, labāko darbu autori – viņu vidū arī mūsu skolas šī gada absolvente Elza Sējēja – valsts svētku nedēļā tika aicināti uz svinīgo apbalvošanu Aizsardzības ministrijā (AM). Atis Pabriks, aizsardzības ministrs, toreiz iepriecināja ar jauku ziņu – kad rimsies vējš un viļņi būs mazāki, visi labāko domrakstu autori tiks izvizināti ar „Swath” tipa kuģi.

4. jūnija rītā Elzu gaidīja Aizsardzības ministrijā, no kurienes labāko darbu autori tika vesti uz Bolderājas kuģu piestātni. Pulksten 12 kuģis izgāja jūrā. Uz kuģa risinājās jaukas sarunas, Elza uzzināja daudz interesanta. „Brauciena laikā kuģa komanda skolēniem bija sagatavojusi dažādus interesantus pārsteigumus, tika rādītas arī krīzes brīžos noderīgas iemaņas – palīdzība uz ūdens nelaimē nonākušajam. Tas šoreiz gan bija tikai glābšanas riņķis, bet saskaņotā konkursantu un komandas darbošanās pārliecināja, ka jaunieši ir aktīvi un ļoti atbildīgi, bet Nacionālie bruņotie spēki gatavi sniegt operatīvu atbalstu dažādās krīzes situācijās,” vēstīts AM mājaslapā.

Pēc tam konkursa laureāti tika aicināti uz pusdienām Latvijas Kara muzeja kafejnīcā. Paldies konkursa rīkotājiem! Šis brauciens Elzai ilgi paliks atmiņā.

P.S. Šodien, 12. jūnijā, Elzai Sējējai ir svētki – skolas izlaidums, tiek teiktas ardievas pirmajai skolai. Šo gadu laikā Elza ir sagatavojusi daudz jauku publikāciju skolas mājaslapai, azartiski piedalījusies visdažādākajos konkursos un mācību priekšmetu olimpiādēs. Elzas jaunrades darbi allaž ir pamanīti un augstu novērtēti – viņas domrakstus caurvij vērtīgas atziņas un romantiski uzplaiksnījumi. Paldies, Elza, par darbotiesprieku! Veiksmīgas turpmākās skolas gaitas!

kugis_01 kugis_02 kugis_03 kugis_04 kugis_05 kugis_06