Home » Bez tēmas » Iepazīstam Latvijas „zeltu” – minerālūdeni

Iepazīstam Latvijas „zeltu” – minerālūdeni

Ar interesantu nodarbību 24. maijā mūsu skolā viesojās Latvijas Universitātes (LU) Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes jaunie pētnieki. „Facebook” lapā viņi par sevi saka: „Mēs, jaunie ģeologi un vides pētnieki, esam pārliecināti, ka mūsu zemes dzīļu zelts ir tās pazemes ūdens.” Tieši tāpēc jaunie vides pētnieki dodas pie skolēniem un stāsta, kā veidojas Latvijas „zelts” – minerālūdens.

Šoreiz uz tikšanos ar vides pētniekiem bija uzaicināta 6.a un 8.a klase, jo šo klašu vairāki skolēni apmeklē skolas vides pulciņu un dabaszinību stundās izrāda lielu interesi par dabā notiekošajiem procesiem.

Skolēniem ar maketu tika demonstrēts, kādi un cik biezi iežu slāņi ir minerālūdens urbuma vietā. Nodarbība bija aizraujoša. Paldies par jauko iespēju iepazīt Latvijas zemes dzīles!

 00 01 Klejojošās pudeles ar smilšu paraugiem 02 Arī iežu paraugi ceļo pa klasi 03 Arī iežu paraugi ceļo pa klasi 04 Tūlīt Inga skolēnus aicinās uz filtrācijas eksperimentu 05 Esam pie paraugiem un gatavojamies eksperimentam 06 Lielajā pudelē sagatavots ģeoloģiskā urbuma modelis 07 Mēģinām saprast, kāpēc vienā paraugā ūdens tek cauri ātrāk 08 Mazas izmaiņas eksperimentā - cauri smiltīm filtrēsim arī kolu 09 Savādi filtrēt kolu cauri smiltīm, bet ideja bija oriģināla un jautra!