Home » Bez tēmas » Skolēni dodas uz Gaismas pili

Skolēni dodas uz Gaismas pili

Starptautiskajā rakstpratības dienā – pirmdien, 8.septembrī galvaspilsētā norisinājās karnevāla gājiens bērniem „Gribu iet uz bibliotēku!” Karnevāla gājienā piedalījās ap 1500 bērnu no visas Latvijas, to starp arī mūsu skolas 4.a klases skolēni – Alens Ioņins, Nikola Ābele, Aksels Barausks, Digna Ladiga, Laura Lakoviča-Lakovica, Krista Annija Mašinska, Gundars Rēbuks, Karlīna Visocka un klases audzinātāja Aija Dūmiņa.

Ceļa zīmi uz karnevālu bija nopelnījuši tie bērni, kuri pagājušā mācību gadā cītīgi rakstīja un piedalījās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centra rīkotajā domrakstu konkursā „Kā atmodināt Saulcerīti?”

Domrakstu rakstīja visi 3.a klases skolēni, 100% par ko mūs slavēja Bauskas Bērnu Bibliotēka. Kopumā dalībai konkursā tika iesūtīti 259 rakstu darbi. No tiem 72 labākie tika iekļauti īpašā grāmatā. To starp arī Bauskas pilsētas pamatskolas, nu jau 4.a klases skolēns Alens Ioņins.

Aksels: „Man patika cīnīties ar melnajiem kraukļiem. Priecīgs biju par to, ka mani intervēja TV3 un parādīja pa TV. Vēl man patika vērot cirka māksliniekus.”

Gundars: „Es biju patīkami pārsteigts. Diena kopumā visnotaļ ļoti pozitīva. Patika Gaismas pils plašums, lielie logi un skats no tiem. Cik skaista ir mūsu Latvija un Rīgas torņi!”

gaismas pils - 01 gaismas pils - 02 gaismas pils - 03 gaismas pils - 04 gaismas pils - 05 gaismas pils - 06 gaismas pils - 07 gaismas pils - 08