Home » Bez tēmas » Piedalāmies 13. Grāmatu svētkos

Piedalāmies 13. Grāmatu svētkos

13. Grāmatu svētki ar plašu programmu piektdien, 19. septembrī, aicināja bērnus un pieaugušos.

Latvijas Lauku bibliotēku atbalsta biedrības aizsāktais pasākums sadarbībā ar novadu centrālajām bibliotēkām, grāmatu izdevējiem un autoriem, kā arī sponsoriem katru gadu notiek Latvijas pilsētās, arī Bauskā. Arī šoreiz bija iespēja iegādāties grāmatas, piedalīties izlozē, klausīties saistošā diskusijā “Kā pārvietoties pa lauku ceļiem?” ar politiķu piedalīšanos, iestiprināties ar pupu zupu, baudīt muzikāli virtuālu ceļojumu un daudzas citas aktivitātes.

Mūsu skolas skolēniem, kā jau šajos svētkos ierasts, bija tikšanās ar interesantiem cilvēkiem.

3. klašu skolēni kopā ar skolotājām R. Bruģi un V. Lukšu devās uz Bauskas Bērnu bibliotēku, kur iepazinās ar grāmatas „Kā es ar opi braucu Latviju lūkoties” autori Gundegu Sēju. Interesantā sarunā kopā ar Bērnu bibliotēkas vadītāju S. Freimani bērni centās noskaidrot, kas Latvijā ir īpašs un vērtīgs, saudzējams, mīlams un citiem rādāms.

Savukārt 9. klašu skolēni ar aizturētu elpu klausījās pasaules apceļotāja, inženiera, ekstrēmā ceļotāja, vairāku grāmatu un dokumentālo filmu autora Bruno Šulca stāstījumā. Viņš stāstīja, kā piepildījis savu sapni – ar velosipēdu nobraucis no 7546 metrus augstā Muztagata kalna Ķīnā, mēģinot labot Ginesa rekordu. Viņš demonstrēja arī aizraujošu filmu, kurā šis notikums iemūžināts. “Visiem tagad nav obligāti jāņem riteņi un jākāpj kalnos, lai kaut ko pierādītu. Es aicinu katru cīnīties par savu mērķi! Vienalga kādu, kaut pašu mazāko, bet cilvēkam jātiek pāri sev. Jāpierāda – es to varu!” sarunā ar jauniešiem uzsvēra ceļotājs.

 Bruno Šulcs Bauskas pilsētas pamatskolā Kā es ar opi