Home » Bez tēmas » Finišējusi Bērnu un Jauniešu žūrija

Finišējusi Bērnu un Jauniešu žūrija

13. februārī, piektdienā, 26 lasošākie skolēni un skolotāji satikās pēcpusdienā, kur apkopoja savus viedokļus un iespaidus par izlasīto. Šis ir pirmais gads, kad mūsu skola piedalās lasīšanas veicināšanas programmā, ko organizē Latvijas Nacionālā bibliotēka. Daļu grāmatu saņēmām no programmas organizētājiem, bet daļu iegādājāmies par pašvaldības līdzekļiem, tādēļ paldies skolas vadībai par atbalstu! Lielākā daļa skolēnu, kas uzsāka LIELO LASĪŠANU, to arī norādītajā laikā pabeidza. Skolas eksperti bija: Anna Sibilla Pumpure, Līva Domokejeva, Marta Kārkla, Anete Daniela Pakalne, Evelīna Keita Barauska, Nadīna Šumeiko, Janīna Šumeiko, Kevins Hortivs, Aleta Mahnova, Lība Dārta Stankeviča, Adelīna Urtāne, Keita Asone, Elīna Elizabete Daugule, Betija Upelniece, Klēra Kuļikauska, Zane Balcere, Laura Bračka, Samanta Staškevica, Evelīna Kriščune, Elizabete Katrīna Laudiņa, Elīna Tomsone, Karolīna Auziņa, Evija Čuprinska, Dina Ālmane, Iveta Semjonova un Inga Briede. Visi saņēma no Nacionālās bibliotēkas atceļojušās pateicības.

Vēlreiz aplūkojām un pāršķirstījām žūrijas kolekcijas grāmatas, izteicām pārdomas par tām. Atraktīvā konkursā mēģinājām pareizi “savienot” autoru ar viņa sarakstīto grāmatu, skatījāmies, kādi grāmatu autori mums šķiet pazīstami, bet kādi – pavisam sveši. Apkopojot lasītāju iesniegtās anketas ar grāmatu vērtējumiem, izveidojām mūsu skolas grāmatu uzvarētāju sarakstu. Lūk, tas:

  • Runcis Puncis (R.Skotons ) (5+)
  • Tēvocis Fjodors, suns un kaķis (E.Uspenskis) (9+)
  • Samsons un Roberto (I.Ambjērnsens) (11+)
  • Emma Glorija un sarkanā Ilgu grāmata (H.Andersone) (15+)
  • Pieci pirksti (M.Zālīte) (Vecāki)

28. februārī Ķīpsalas izstāžu zālē notiks LIELIE LASĪŠANAS SVĒTKI, uz kuriem ceļazīmi saņēma Karolīna Auziņa.

Visi žūrijas dalībnieki no skolas dāvanā saņēma ekskursiju uz Bauskas pili. Kopīgi secinājām, ka lasīšana ir aizraujoša un interesanta nodarbe, kuru noteikti turpināsim! Paldies visiem dalībniekiem!

Skolas bibliotekāre.

Finišējusi Bērnu un Jauniešu žūrija - 01 Finišējusi Bērnu un Jauniešu žūrija - 02 Finišējusi Bērnu un Jauniešu žūrija - 03 Finišējusi Bērnu un Jauniešu žūrija - 04 Finišējusi Bērnu un Jauniešu žūrija - 05 Finišējusi Bērnu un Jauniešu žūrija - 06 Finišējusi Bērnu un Jauniešu žūrija - 07 Finišējusi Bērnu un Jauniešu žūrija - 08 Finišējusi Bērnu un Jauniešu žūrija - 09