Home » Bez tēmas » Vokālās mūzikas konkurss ‘’Balsis’’

Vokālās mūzikas konkurss ‘’Balsis’’

Vokālās mūzikas konkurss ‘’Balsis 2015’’ notika 18. februārī Bauskas pilsētas pamatskolas zālē. Konkursa galvenais uzdevums ir attīstīt mazo muzikālo kolektīvu (ansambļu, duetu, trio) muzicēšanas tradīcijas, nodrošināt iespēju uzstāties, pilnveidot skatuves pieredzi, dalībnieku radošās spējas un akustiskās muzicēšanas prasmi. Konkursā katra grupa izpildīja divas dziesmas – vienu acapella (bez pavadījuma) un otru no obligātā repertuāra Valda Zilvera jaundarba, cikla ‘’Danco, danco, tu, saulīte’’. Vokālie ansambļi konkursā uzstājas akustiskā veidā, neizmantojot skaņu pastiprinošas iekārtas, bet pavadījumam drīkstēja izmantot jebkuru akustisko mūzikas instrumentu.

Šogad konkursā piedalījās septiņi Bauskas novada vokālie ansambļi – divi ansambļi no Mežgaļu pamatskolas (skolotāja Anna Baradaka), divi ansambļi no Griķu pamatskolas (skolotāja Arianda Puriņa), Ozolaines pamatskolas ansamblis (skolotāja Aija Vincūne), Uzvaras vidusskolas ansamblis (skolotāja Māra Audzēviča) un Bauskas pilsētas pamatskolas ansamblis (skolotāja Ilze Žubēre). Ļoti žēl, ka nebija vairāk dalībnieku, jo arī citās novada skolās ir vokālie ansambļi un tā taču ir tik lieliska iespēja parādīt sevi, gūt skatuves pieredzi, dzirdēt citus ansambļus.

Konkursu vērtēja profesionāla žūrija – Bauskas mūzikas skolas direktore Anita Velmunska, Iecavas vidusskolas mūzikas skolotāja un Iecavas novada mūzikas skolotāju MA vadītāja Milita Pīlādze un Dana Atslēga – Bauskas mūzikas skolas pedagoģe. Tika vērtēts gan ansambļu mākslinieciskais sniegums, gan tehniskais sniegums, gan vokālā kultūra. Svarīgs ir arī katra ansambļa priekšnesuma pasniegšanas veids un vizuālais noformējums, prieks, ka pedagogi bija par to padomājuši. Papildus punktus varēja iegūt par jaunradi, piemēram, izmantojot dažādus mūzikas instrumentus.

Ansambļi ieguva gan trešās, gan otrās pakāpes diplomus, bet pirmās pakāpes ieguvēji – Bauskas pilsētas pamatskolas 4.-6. klašu ansamblis, 6. martā pārstāvēs mūsu novadu vēsturiskajā Zemgales novadā Zaļeniekos. Lai meitenēm labi skan, pietiek spēka un centības, gatavojoties konkursam!

Bauskas novada mūzikas skolotāju MA vadītāja Ilze Žubēre

 Balsis 2015 - 01 Balsis 2015 - 02 Balsis 2015 - 03 Balsis 2015 - 04 Balsis 2015 - 05 Balsis 2015 - 06 Balsis 2015 - 07 Balsis 2015 - 08