Home » Bez tēmas » „Sapņu komanda” pošas uz finālu Rīgā

„Sapņu komanda” pošas uz finālu Rīgā

Bauskas pilsētas pamatskolas 6.a klases skolēni – Elizabete Urusova, Nikola Kalniņa, Reinis Sūna, Marta Ābele un Luīze Tihanova – februārī sāka startus Latviešu valodas aģentūras rīkotā erudīcijas konkursā, piesakot sevi kā „Sapņu komandu”.
Veiksmīgi aizvadītas konkursa četras kārtas – meklētas atbildes par slaveniem Latvijā dzimušiem cilvēkiem, iepazīta dzeja un mākslas šedevri. Interesanti bija veidot ilustrācijas par populāru mākslinieku izteikumiem, piemēram, V. Irbes atziņu „Ja kājas ir basas un aukstas, tad galva ātrāk strādā”. Vislielākā rosība valdīja, iestudējot un filmējot A. Brigaderes lugas „Sprīdītis” fragmentu.
„Sapņu komanda” 28. aprīlī saņēma ziņu, ka ir iekļuvusi labāko pulkā un tiek aicināta uz noslēguma pasākumu un apbalvošanu Rīgā. Skolotāja Ieva Mašale priecājas par audzēkņu darba augsto novērtējumu un teic paldies azartiskajiem konkursa dalībniekiem un viņu klasesbiedriem. Īpašs paldies Martas Ābeles ģimenei par filmēšanai atvēlētajām telpām, Oskaram Jakutāvičam – par skaisto filmu un bērnu vecākiem, kas uzņēmās šofera pienākumus un palīdzēja sagādāt nepieciešamos eksponātus!
Konkursa mērķis ir sekmēt trešo valstu valstspiederīgo integrāciju sabiedrībā, radoši pilnveidojot latviešu valodas prasmi, papildinot zināšanas par Latviju un pasauli, izkopjot sadarbības prasmes un sajūtoties piederīgiem Latvijai.

filma s_komanda3_1 s_komanda3_2 s_komanda3_3