Home » Bez tēmas » Dziedātāji un dejotāji dodas uz svētkiem

Dziedātāji un dejotāji dodas uz svētkiem

Pirmdiena, 6.jūlijs, skolā pagāja darbīgā noskaņā, jo mūsu skolēni, kas dosies uz 11. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, saņēma pēdējos norādījumus par svētku norisi un drošību, līdzi ņemamajām mantām, kā arī kolektīvu izbraukšanas laikiem. Skolu lielajos svētkos pārstāvēs 107 dalībnieki – 1.2., 3.-4. un 6.-9.kl. deju kolektīvi (vadītāja S.Zemīte), 5.-9.kl. koris (vadītāja I.Žubēre) un tērpu skates dalībnieces skolotājas D.Sējējas vadībā. Pašvaldības sarūpētie krekliņi būs kā vienojošs elements. Skolēni saņēma arī citus svētku atribūtus – dalībnieku karti, svētku norišu grāmatiņu, maisiņu ar svētku lieldrauga „Kārums” logo, cepuri, aproci, nozīmīti un citas lietas. Tika izmēģināti vēl daži deju soļi, koristi iepazinās ar balsu izvietojumu estrādē.
Mūsu novada skolēni (arī mēs), svētku laikā uzturēsies Rīgas valsts tehnikuma telpās K. Valdemāra ielā 1 C. Šeit būs nodrošinātas arī visas ēdienreizes – brokastis, pusdienas, launags un vakariņas.
Pirmie uz svētku mēģinājumiem dosies dejotāji- 7.jūlijā plkst.7.00 izbrauks 1.-4.kl. kolektīvi, bet plkst. 10.00 izbrauks 6.- 9.kl. kolektīvs. Koristes uz Rīgu brauks 9.jūlijā plkst.5.30. Tērpu skates dalībnieces uz fināla konkursu dosies 10.jūlija rīta pusē.
Dejotāji gatavosies lielkoncertam „Līdz varavīksne tikt” (notiks Daugavas stadionā 10. un 11.jūlijā), bet dziedātāji iestudēs svētku noslēguma koncertu „Manā dziesmā tu”(notiks 11.un 12.jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē).
Visi svētku dalībnieki 12.jūlijā 9.00 piedalīsies svētku gājienā no Vecrīgas līdz Dailes teātrim. Zaļumus un ziedu pušķus palīdzēs sarūpēt skolēnu vecāki, par ko jau iepriekš – paldies!
Būsim pacietīgi, disciplinēti un smaidīgi, un svētki noteikti izdosies!