Home » Bez tēmas » Pielaikojam profesiju un šefpavāra uzsvārci

Pielaikojam profesiju un šefpavāra uzsvārci

Trešdien Karjeras nedēļas ietvaros skolā uzņēmām ciemiņus. Ardis Upenieks, SIA LAMELA vadītājs, 8.klašu skolēniem stāstīja par mēbeļu plākšņu ražošanu, demonstrējot gan pašas plāksnes, gan prezentāciju par ražošanas procesu. Ardis ir mūsu skolas absolvents. Sarunā ar skolēniem viņš aicināja izvēlēties  profesiju, kļūt par labiem meistariem kādā konkrētā arodā. Uzņēmējs skaidroja, cik svarīgi jau skolas laikā mēģināt pastrādāt kādā iestādē vai uzņēmumā, veicot pat vienkāršus darbus. Tā ir izdevība izpētīt konkrētu darba vidi, izprast savu piemērotību vai nepiemērotību  kādai profesijai.  3., 5. un 7.klašu skolēniem bija iespēja tikties ar viesnīcas “Radisson” restorāna šefpavāru Aleksandru Košanski. Bija interesanti uzzināt, cik daudz dažādu nianšu ir pavāra darbā, kā funkcionē liels restorāns, kā top izmeklēti ēdieni. A.Košanskis demonstrēja arī svarīgāko sava aroda darbarīku – lielo šefa nazi, bet Niks Demians Kazlausks un Krists Kārkliņš pielaikoja šefpavāra uzsvārci.DSCF6709DSCF6703 DSCF6704 DSCF6717