Home » Bez tēmas » Noslēdzies makulatūras vākšanas konkurss “Tīrai Latvijai”

Noslēdzies makulatūras vākšanas konkurss “Tīrai Latvijai”

20.martā pie skolas pieripojušajā busiņā ar 9.a klases zēnu palīdzību ar grūtībām satilpa viss šī gada makulatūras vākums. 8,5 tonnas – tik daudz otrreizējai pārstrādei nolemta papīra esam savākuši visi kopā. Absolūtā skolas rekordistes ir Renāte un Beāte Līgotnes no 2.a klases. Viņas, savu  tuvinieku atbalstītas, savākušas 2,8 tonnas! No klašu grupām vislabāk veicies 2.a klasei – 3 tonnas, 5.a klasei – 1,4 tonnas, 2.b  – 975 kg, 3.a – 870 kg. Izrādās, ka vidēji viens mūsu skolas skolēns savācis 28 kg makulatūras. Bēdīgi, ka 9.b klasei nav izdevies savākt nevienu kilogramu pārstrādājama papīra. Droši vien gatavošanās eksāmeniem aizņem daudz laika…

Kā minēts konkursa “Tīrai Latvijai “organizatoru mājas lapā, konkursa uzvarētājus noteiks gan pēc savāktā makulatūras apjoma uz vienu skolas audzēkni, gan pēc kopējā izglītības iestādes savāktā makulatūras apjoma.
Konkursa rezultāti tiks apkopti un paziņoti 2017. gada 8.maijā, noskaidrojot, kuras skolas tiks pie vērtīgām balvām no “Zaļā josta” un konkursa atbalstītājiem – naudas balvām 400 EUR, 300 EUR un 200 EUR vērtībā, kā arī vērtīgajām vides izziņas ekskursijām, ko uzvarētājiem sarūpējusi AS “Latvijas valsts meži”. Konkursa organizatori ar pārsteiguma balvām apbalvos arī centīgākos skolēnus – aktīvākos makulatūras vācējus.
Katra skola, kas piedalījās konkursā, par katru savākto makulatūras tonnu saņems 5 kg biroja vai zīmēšanas papīra.
2017.gada maijā norisināsies konkursa uzvarētāju apbalvošana, par kuras norises vietu un kārtību tiks paziņots individuāli.

Skolotāja Iveta Semjonova, akcijas koordinatore mūsu skolā, saka milzīgu paldies skolēniem, viņu vecākiem, skolotājiem un skolas darbiniekiem, kas piedalījās. Īpašs paldies  Antai Komkovai, kas pacietīgi pieņēma, reģistrēja, svēra un kārtoja visu atnesto. Saudzēsim dabu arī turpmāk un gaidīsim – nākamo konkursu!