Home » Bez tēmas » Absolventi iestāda egli

Absolventi iestāda egli

Šī gada absolventi – 9.a klase – kopā ar vecākiem, audzinātāju Ievu Mašali un direktoru Jāni Rumbu 31. maijā līdzās pansionātam „Derpele” Bauskā, Slimnīcas ielā 4, iestādīja egli. Klases salidojumos jauniešiem tagad būs īpaša vieta, kur satikties un paraudzīties, kā laika gaitā mainījušies gan paši, gan kociņš.

Dēstu no Paņemūnes meža atveda 9. klases skolēna Hardija Vanaga mamma Gita Granta-Vanaga. Egli palīdzējis izraudzīties mežsargs, kas sniedzis arī vērtīgus padomus koka stādīšanai.

Izrādās, ka skaisto egli mūsu skolas pagalmā pirms 20 gadiem, atvadoties no skolas, stādījusi Hardija mamma. Egle izaugusi kupla un priecē skolas kolektīvu. G. Granta-Vanaga rosinājusi arī šī gada absolventus atstāt ko paliekošu – iestādīt koku. Kopā ar Bauskas novada administrācijas nekustamā īpašuma apsaimniekošanas galveno speciālistu Voldemāru Čaču un pilsētas apzaļumošanas speciālisti Ainu Beli eglei tika izraudzīta īpaša vieta pilsētas centrā – tagad tā priecēs pansionāta iemītniekus, slimnīcas pacientus un garāmgājējus.

Pēc koka iestādīšanas jaunieši piedalījās G. Grantas-Vanagas organizētās orientēšanās sacīkstēs pa pilsētu un kopīgā piknikā svinēja skolas gada noslēgumu.