Home » Bez tēmas » Mūsu skolēnu pasakas publicētas grāmatā

Mūsu skolēnu pasakas publicētas grāmatā

Bauskas pilsētas pamatskolas audzēkņiem ir sava pasaku grāmata. Šī gada septembrī izdevniecība „Iedvesmas grāmata” laidusi klajā pasaku krājumu „Īstā draudzībā viss ir iespējams”.  Izdevumā lasāmi 12 mūsu skolas autoru darbi, kas savulaik iesūtīti jaunrades darbu konkursam „Pasakas par mīlestību”, stāsta latviešu valodas skolotāja Ieva Mašale.

Krājumā iekļautas 8.a klases skolēnu – Dāvida Burmistrova, Raimonda Lavenieka, Paulas Lindes un Ievas Kudlānes – pasakas par piparkūciņu, mīlestībā uzplaukušo ziedu, lidojošo pelēnu un Mīlestības feju.

Grāmatā lasāmas arī absolventu, pagājušā gada 9.a klases skolēnu, darbi. Skaista ir Dinijas Salasgrāves pasaka par pelēko taureni, Elīnas Stašānes pasaka par kaķiem Pūku un Frici. Lasītājus uzrunā Elvitas Beikules stāsts par zirneklīti Šarloti, Kitijas Untāles pasaka par balto rozi, kas, dārznieka lolota, izplaukst īpaši krāšņa. Sirsnīga ir Lindas Maskales pasaka par zvirbulēna draudzību ar suni un Luīzes Druviņas pasaka par runci un peli. Mīlestības burvība atklāta arī Paulas Kristiānas Daugules un Loretas Purviņas pasakā.

Skolēnu darbus rotā mākslinieces Ievas Putniņas ilustrācijas. Pasaku grāmatu varēs iegādāties Grāmatu svētkos Bauskas kultūras centrā 15. septembrī plkst. 9 – 15, kā arī rakstot vēstules uz izdevniecību, e-pasts: iedvesmasgramata@gmail.com.