Home » Bez tēmas » Iepazīst observatoriju, viesojas patversmē un izlēkājas

Iepazīst observatoriju, viesojas patversmē un izlēkājas

Piektajām klasēm viena rudens diena bija ļoti saulaina un jauka – viņi devās mācību ekskursijā. Skolēni iepazina Baldones observatoriju, apskatīja vienu no lielākajiem teleskopiem un klausījās aizraujošu stāstījumu par planētām un zvaigznēm. Tagad ikviens debesīs prot parādīt Lielos Greizos Ratus un zina, ka dažkārt zem vienas spožas zvaigznes slēpjas četras zvaigznītes. Vēlāk tika vārītas ziepes – tapa ziepju gabaliņi ar lavandas, priežu un ziedu aromātu. „Ziepes savārīja” arī eksperimentu demonstrētājs – plīsa baloni, šķindēja pudeles, mēle dažam kļuva zila. Jā, ķīmijā un fizikā eksperimenti ir gana iespaidīgi!

Pēc tam bērni kopā ar audzinātājām Solveigu Gudkovu un Ievu Mašali devās uz dzīvnieku patversmi „Mežavairogi”. Dzīvnieki saņēma dažādus kārumus un priecājās par Elīzas Lakovičas-Lakovicas darināto gultiņu un rotaļlietām. Paldies visiem vecākiem par atbalstu! Daudzi patversmes suņi tika izvesti  pastaigā un samīļoti.

Kārtīgi izlēkājušies Rīgas batutu centrā „Jums Space”, skolēni atgriezās mājās un atzina, ka ekskursija bija vareni jauka.