Home » Bez tēmas » “LATVIJAS SKOLAS SOMĀ” – izzinošas koncertlekcijas

“LATVIJAS SKOLAS SOMĀ” – izzinošas koncertlekcijas

Turpinām izmantot kultūrizglītības programmas”LATVIJAS SKOLAS SOMA” piedāvājumu. Tā janvārī ar lielu prieku un gandarījumu varējām noskatīties ļoti izzinošu un atraktīvu audiovizuālu koncertlekciju “Mūsu Maestro. Raimonds Pauls”. To veidojuši dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse un komponists Jānis Ķirsis. Tā ir par R.Paula daiļradi – laikmetu, kurā viņš mācījies, strādājis, kā arī par šodienas muzikālajām gaitām. Lielākā uzmanība lekcijā pievērsta Maestro jaunības aizraušanās – klasiskās un džeza mūzikas izzināšanai.

Kā atzina daudzi vecāki, skatījušies kopā ar bērniem un sajūta bijusi kā īstā koncertā. Tomēr bērnu uzdevums bija ne tikai noskatīties piedāvāto materiālu. Mūzikas skolotāja Ilze Bērziņa kopā ar šo koncerta pieejas kodu audzēkņiem nosūtīja arī darba lapas, kurās diezgan “smalki” bija jāizanalizē redzētais. Darba lapas bija izstrādātas atbilstoši skolēnu vecumam. Skolotāja teic, ka ar darbu rezultātu ir ļoti apmierināta, jo darbs izdarīts cītīgi, cerams, ka šādā veidā iegūtā kultūrizglītības informācija ilgi paliks atmiņā.

Šajās dienās “Skolas somas” piedāvājums papildinājies ar vēl divām lieliskām iespējām paplašināt un papildināt savu zināšanu klāstu. Top darba materiāls lekcijām “Imantam Kalniņam – 80” un “Sprādziens mūzikā”(lekcija par populārās mūzikas attīstību). Gaidiet, drīz jūsu pastkastēs iekritīs jaunas ziņas, iespējas un uzdevumi kultūrā!