Home » Bez tēmas » Novembris LATVIJAS SKOLAS SOMĀ

Novembris LATVIJAS SKOLAS SOMĀ

Novembris “Latvijas skolas somā” bija ielicis divas lieliskas iespējas redzēt, dzirdēt un izjust Latvijas izpildītājmākslinieku koncertus un lekcijas.

Piektās klases klausījās un piedalījās grupas “DAGAMBA” tiešsaistes koncertā jeb starpžanru mūzikas stundā. Tajā skolēni ne tikai klausījās klasiskās un mūsdienu mūzikas skaņdarbus, bet tuvāk iepazina svarīgu Rīgas celtni – Melngalvju namu. Virtuālā ekskursija radīja klātbūtnes efektu – klausītāji “izstaigāja” vēsturisko ēku no pagraba līdz augšstāviem. Skolēniem bija izzinoši salīdzināt klasisko un mūsdienu mūziku, klausīties, kā mūziķi atrod kopsakarības un interpretē dažādus mūzikas virzienus.

Pirms Latvijas dzimšanas dienas 5.-9.klašu skolēni noklausījās koncertlekciju “Lāčplēša diena”. Skolēniem saprotamā un uzskatāmā veidā tika atgādināti Latvijas vēsturei svarīgi notikumi. Koncertlekciju veidoja Rūtas Dūdumas stāstījums un Jāņa Ķirša muzikālais noformējums. Latvijā populāru dziedātāju izpildītas tautas dziesmas, oriģināldziesmas, skaņdarbi no kinofilmām un izrādēm lieliski papildināja saturīgo stāstījumu. Savas zināšanas klausītāji nostiprināja, veicot uzdevumus koncerta veidotāju sastādītajā un mūzikas skolotājas papildinātajā darba lapā.

Paldies iniciatīvai “Latvijas skolas soma” par iespēju skolēniem un pedagogiem paplašināt savu kultūrpieredzes apvārsni. Gaidīsim, kādus pārsteigumus Skolas somā atradīsim turpmākajos mācību gada mēnešos!