Home » Bez tēmas » Rudens – mācību ekskursiju laiks kopā ar LATVIJAS SKOLAS SOMU

Rudens – mācību ekskursiju laiks kopā ar LATVIJAS SKOLAS SOMU

October 2024
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Daudzi mūsu skolas klašu kolektīvi krāsainajā rudenī devušies mācīties ārpus skolas, Jā, arī ekskursijā iespējams mācīties – kopā būt, draudzēties, redzēt, izzināt, salīdzināt, reizēm arī atklāt un brīnīties.

5.klases devās pētīt senlatviešu dzīvesziņu uz Ausekļa dzirnavām. Skolēni redzēja un uzzināja, kāds ir grauda ceļš līdz garšīgam pīrādziņam. Zēniem īpaši patika vērot vecos auto un citas senas lietas, kas aplūkojamas saimnieku izveidotajā ekspozīcijā ar dažādu laiku materiālajām liecībām.

Pirmās klases devās savā pirmajā kopīgajā (ar LATVIJAS SKOLAS SOMAS atbalstu!) pārgājienā uz Bauskas Motormuzeju. Tur bērni iejutās ne tikai muzeja skatītāju, bet arī jauno ķīmiķu lomā. Tika veikti eksperimenti, vēroti enerģijas veidi. Atceļā neiztika arī bez kopīgas našķošanās un vecāku atbalsta. Motormuzeju apmeklēja un nodarbībās piedalījās arī 3.a un 3.b klases.

Par 9.klašu ekskursiju stāsta skolotājas D.Sējēja un D.Ālmane. 9.a un 9.b klases devās mācību ekskursijā uz Siguldu un Turaidu.Turaidas pilī skolēni izspēlēja interaktīvo spēli “Tūkstošgades stāsts”, kuru piedāvā programma LATVIJAS SKOLAS SOMA. Orientēšanās spēle bija veidota kā aktīvs un aizraujošs muzejrezervāta apmeklējums. Spēles uzdevums bija atrast kartē norādītus  objektus un atsevišķus priekšmetus, tas bija veids, kā vienlaikus iepazīt Latvijas vēsturi un atraktīvi pavadīt laiku muzejā.  Darbojoties šajā programmā,  tika veicinātas prasmes strādāt komandā, pašiem vadīt un organizēt savu darbu. Skolēnu komandām bija jāiepazīst leģenda par Turaidas Rozi, precīzi jāizskaita pils torņa pakāpieni, jāatpazīst viduslaiku mūzika, jāatrod seni viduslaiku zīmējumI, jāsameklē atbilstošā skulptūra Dainu kalnā un jāveic daudzi  citi interesanti uzdevumi. Pēc spēles  tika saskaitīti punkti un noteikti uzvarētāji: 9.a- komanda “Emo pētnieces”, 9.b- ”Sarkanie āboli”.
Pēc tam sekoja nervus kutinošas fiziskās aktivitātes piedzīvojumu parkā “Tarzāns”, kur skolēni pārbaudīja ne tikai kāju un roku veiklību, bet arī savu baiļu pārvarēšanas spēju dažādas sarežģītības trasēs. Skolēni izmēģināja arī braucienus ar rodeļiem, apskatīja Siguldu no panorāmas rata augstumiem un, staigājot pa rudens lapu piebirušajām takām, izbaudīja rudens burvību Siguldā.

Ar LATVIJAS SKOLAS SOMAS atbalstu notika arī 6.klašu izglītojošs pasākums Ventspilī. Skolēni piedalījās nodarbībās Ventspils Zinātnes centrā.

Ekskursijas tiek plānotas arī citām klašu grupām. Lai izzinošs rudens!