Home » Bez tēmas » Miķeļdienā rotājam, sveram, mērām, mērojamies un tirgojamies

Miķeļdienā rotājam, sveram, mērām, mērojamies un tirgojamies

Miķeļdienas tradicionālais tirdziņš šogad notika tieši īstajā Miķeļa, Mikus, Mika, Mihaila un Jumja vārda dienā. Kā ierasts, bija iespējams iegādāties dažādus kārumus,  sulas, augļus, dārzeņus un skaistumlietas, kas pašu skolēnu un viņu vecāku gādātas. Daži skolēni arī rādīja, kā viss top, piemēram, 6.klases skolniece Marianna demonstrēja adītprasmi.

Skolēnu pašpārvaldes ierosināta šogad bija interesanta sacensība – dižošanās ar smagāko, garāko, skaistāko – to, kas katram dārzā izaudzis. 9.klases skolnieces Nikola un Renāte bija galvenās “soģes”, kas veica svarīgos mērījumus. Smagākais patisons (1,7 kg) izaudzis skolas dežurantes Nellijas dārzā, 5.b kl. skolnieks Raivo kopā ar mammu atgādājis uz skolu savu dārza lepnumu – 3,47 m garo saulespuķi, bet Amanda no 5.a demonstrēja saulespuķi ar trīs kopā saaugušiem ziediem. Maiko no 5.a lepojās ar 29,5 kg smago ķirbi. 2.c kl. skolnieces Alises dārzā izaugusi 2,56 m gara roze. Ar puskilogramīgo kartupeli lielījās Māris no 2.a, bet viņa klasesbiedrs Miķelis – ar tikpat smagu gurķi un teju 2 kg smagu kabaci. Arī smagākais ābols (400 g) atceļojis  no 2.a kl. skolnieces Annijas dārza. 4.b kl. skolnieces Renātes dārzā labi padevies plašs dārzeņu klāsts – kabacis un biete (katrs 3 kg), 1,5 kg smags patisons un paliels (0,5 kg) dekoratīvais ķirbis. Savukārt Renātes klasesbiedra Mareka lepnums bija garās puķes – samtene (1m) un astere (1,28 m). Paldies visiem, kuri iesaistījās šajā sacensībā, jo tas radīja pārsteigumu par dabas lielo spēku un daudzveidību, jautrību un prieku visiem augu, augļu un dārzeņu audzētājiem un vērotājiem.

Paldies arī klašu kolektīviem, kas ar zālienā izveidotajām mandalām visu nedēļu priecēja mūs visus un arī skolas viesus! Lai krāsains un bagātīgs rudens!