Home » Bez tēmas » Meklējot kapteini Grantu (kopā ar LATVIJAS SKOLAS SOMU)

Meklējot kapteini Grantu (kopā ar LATVIJAS SKOLAS SOMU)

Ar programmas “Latvijas Skolas soma” atbalstu 6.a klases skolēniem bija iespēja novembrī  VEF Kultūras pilī noskatīties Latvijas Jaunatnes teātra muzikālo izrādi “Kapteiņa Granta bērni”.

Izrāde ir par drosmi, mīlestību, pārbaudījumiem un piedzīvojumiem. Meklējot pazudušo kapteini, skatītāji kopā ar populāriem aktieriem devās ceļojumā apkārt pasaulei. Uz desmit metrus garā un septiņus metrus augstā buru kuģa “Duncan” un krastos, kur kuģis piestāja, risinājās daudz interesantu notikumu un pārpratumu. Skanēja Imanta Kalniņa dziesmas, īpaši skaists bija draugu Džona un Mērijas dziedājums Mika Galvanovska un Sandijas Misikas izpildījumā. Viskomiskākās un jautrākās bija epizodes ar izklaidīgo ģeogrāfu Žaku Paganelu, ko lieliski atveidoja Jānis Kirmuška. Iespaidīgi bija skati, kad uz skatuves darbojās tautas deju ansambļa “Dzintariņš” gandrīz pussimts dalībnieku.

Pirms izrādes skolēni paguva paviesoties arī “Latvijas Radio”. 6.a klase apskatīja dažādu radiostaciju studijas, patērzēja ar raidījumu vadītājiem, uzzināja par šī gada akciju “Dod pieci!”. “Latvijas Radio 2” direktors Kaspars Mauriņš un raidījumu vadītāja Laura bija pamanījuši, ka “Labas apetītes vēlējumu koncertā” bieži izskan Bauskas pilsētas pamatskolas vārds.

Paldies skolēnu vecākiem, skolas vadībai, pašvaldībai un “Latvijas Skolas somai” par brīnumjauko iespēju!