Home » Bez tēmas » 6.a klases skolēni un skolotāja Daiga Sējēja – LR Satversmes tiesas radošo darbu konkursa laureātu vidū

6.a klases skolēni un skolotāja Daiga Sējēja – LR Satversmes tiesas radošo darbu konkursa laureātu vidū

Mūsu skolas skolēni jau 7. reizi piedalījās Latvijas Republikas Satversmes tiesas rīkotajā radošo darbu konkursā. Šī gada 6.klašu zīmējumu konkursa tēma bija “Ikviena cilvēka cieņa digitālajā vidē”.

Digitālā vide ir neatņemama ikdienas dzīves sastāvdaļa, un tieši jaunieši tajā uzturas visvairāk. Digitālā vide ļauj piekļūt informācijai, paust savu viedokli un mijiedarboties ar citiem, tādējādi ikvienam dodot iespēju īstenot savu brīvību un pašnoteikšanos. Diemžēl digitālās vides pavērtās iespējas nereti tiek izmantotas negodprātīgi, aizskarot citu cilvēku cieņu. Tādēļ ir ļoti būtiski sarunāties ar skolēniem, izglītot viņus un stiprināt viņu izpratni par Satversmē ietverto vērtību aizsardzības nozīmi – citstarp arī digitālajā vidē.

Konkursa ietvaros no Latvijas 6. klašu skolēniem tika saņemti kopumā 172 zīmējumi . Liels prieks, ka laureātu vidū bija 4 mūsu  skolas 6.a klases skolēni: Edijs Bošs, Laine Sabajeva, Rūta Jansone un Reinis Beitelis.  Konkursa uzvarētājus 16. februāra svinīgajā pasākumā uzrunāja un pateicību par radošumu izteica Latvijas Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš un Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Iveta Ziemele.  Skolēni saņēma skaistus, ierāmētus atzinības rakstus, dāvaniņas un saldumus, kā arī varēja cienāties ar gardām uzkodām.Pasākumu vadīja atraktīvais Ralfs Eilands, bet visus ar koncertu iepriecināja X faktora uzvarētāja Emīlija Bērziņa

Par skolēnu panākumiem priecājas vizuālās mākslas skolotāja Daiga Sējēja un kopā ar bērniem saka lielu paldies Satversmes tiesas darbiniekiem par skaisti noorganizēto pasākumu.