Home » Bez tēmas » Noslēgusies skolas dalība šī mācību gada aktivitātēs “Tīrai Latvijai”

Noslēgusies skolas dalība šī mācību gada aktivitātēs “Tīrai Latvijai”

“Tīrai Latvijai” ir plašākais un vērienīgākais otrreizējo izejvielu vākšanas un vides izglītības aktivitāšu projekts, ko organizē “Zaļā josta”. Šogad esam piedalījušies divās no aktivitātēm – makulatūras un izlietoto bateriju vākšanā.

Trešdien noslēdzās makulatūras vākšana. 8.a klases zēni palīdzēja līdz Līgatnes papīrfabrikas transportam nogādāt gandrīz 2 tonnas mūsu kopīgi savāktā papīra, kas paredzēts otrreizējai pārstrādei. Visu mācību gadu par makulatūras vākšanu rūpējās un šo procesu uzraudzīja skolas dežurante Nellija Zeltiņa. Čaklākie – 2. b klase – 495 kg, 2.a kl. – 390 kg, 2.c kl. – 210 kg un 8.a kl. – 210 kg. Par mūsu aktivitāti esam atalgoti ar vairākām pakām kancelejas papīra un apziņu, ka spējam padarīt Latviju tīrāku.

Otra akcija šogad mūsu skolā bija pirmo reizi . Kopīgiem spēkiem savākti 205 kg izlietotu bateriju. 6.a klasei izdevies sagādāt 42 kg , 8.a kl. – 18 kg, 8.b kl.- 15 kg lietoto bateriju. Arī citām klasēm pamatīgs pienesums. Skolas darbinieki arī nav bijuši kūrti – kopā 18 kg. Tomēr bija arī klašu kolektīvi, kas nav piedalījušies. Cerams, ka viņi Latviju uztur tīru citādā veidā un citur…

Piedaloties šajās aktivitātēs, klašu stundās esam daudz runājuši par vidi, tās tīrību, materiālu otrreizējo pārstrādi. Vietnē tirailatvijai.lv izpētīti teju visi pievienotie izglītojošie materiāli.

Paldies visiem, kas bija aktīvi, atbildīgi un Latvijas tīrību atbalstoši! Nākamgad noteikti turpināsim!