Home » Bez tēmas » “Ilgtspējīgu pašvaldību nedēļā 2024” – ko gribam redzēt savā novadā?

“Ilgtspējīgu pašvaldību nedēļā 2024” – ko gribam redzēt savā novadā?

“ Ilgtspējīgu pašvaldību nedēļā 2024” (ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu programmas ietvaros), kas norisinājā no 20. -29. septembrim, iesaistījāmies arī mēs – Bauskas pilsētas pamatskola.

Notika vairākas aktivitātes, kurās mūsu skolēni izteica savu redzējumu, viedokli un sapņus saistībā ar dzīvi Bauskas novadā un pilsētā. Ieskatam galerijā aplūkojama daļa no skolēnu zīmējumiem, kas tapuši gan vizuālās mākslas, gan klases stundās. Skoltājas D.Sējējas vadītajā vizuālās mākslas interešu grupā tās dalībnieki arī mākslas un krāsu valodā aktualizēja šo tēmu. Kopīgi tika rakstītas un zīmētas lietas, vietas un objekti, ko skolēni vēlētos redzēt savā pašvaldībā. Lūk, dažas vēlmes un, skolēnuprāt, vajadzīgākais: kino vai kāda vieta, kur skatīties filmas; vairāk pasākumu jauniešiem; skeitparks, slidkalniņš un hokeja laukums pilsētā; aktīvāka uzņēmējdarbība; vairāk sabiedrisko tualešu Bauskā; tīras upes un meži; veikali un kafejnīcas, kas nebankrotē;  lai never ciet mazās skolas; lai cilvēki būtu atbildīgāki pret dabu, nepiesārņotu to un šķirotu atkritumus; atjaunot sporta laukumu pie Bauskas pilsētas pamatskolas.

Šīs nedēļas ietvaros notika īpašs pasākums, kas veltīts meža ilgtspējai. Tajā piedalījās 6.klašu skolēni kopā ar audzinātājām un dabaszinību skolotāju G.Kiseļevu. Meža ekspedīcijā, kas notika Tomes mežos, skolēni iepazina mežu no dažādiem aspektiem- tā izmantošana, kopšana, nākotne, mūsu atbildība par to. Ekspedīcija norisinājās pieredzējušu A/S LVM speciālistu vadībā. Pēc tam tika veikta aptauja par meža ilgtspēju. Tika secināts, ka skolēni ir izpratuši meža nozīmi ekosistēmā, ka arī novērtē cilvēka ekoloģiskās pēdas nospieduma sekas.