Home » Bez tēmas » Izzinošais rudens

Izzinošais rudens

Rudens šogad īpaši piemērots skolēnu mācību ekskursijām, jo laiks bija saulains, bez nokrišņiem. Daudzas klases devušās izzināt Latviju. Skolēni izzinājuši gan populārus dabas un pilsētu objektus, gan iepazinuši uzņēmumus, tajos strādājošo ļaužu profesijas.

1.klašu skolēni apceļoja tuvāko apkaimi – aizveda Trušu pilsētiņas iemītniekiem dārzeņus, apciemoja dzīvniekus mini zoodārzā Iecavas novada “Dobuļos”, kā arī aplūkoja Bauskas motoru muzeja ekspozīciju.

Uz Jaunpili devās 2.klašu skolēni. Visiem ļoti patika gan skaistā pils un tās apkaime, gan iespēja pārtapt par mazajiem mūciņiem, bet Evelīna Tribande un Gustavs Škutāns pat kļuva par Karali un Karalieni!  Gabriels Cipruss un pārējie viņa klases biedri bija sajūsmā par sveču liešanu.

3.klases iepazina Rīgas lidostu, izbaudīja drošības pārbaudi. Skolēni apmeklēja arī Botānisko dārzu Rīgā, priecājās par tauriņiem. Vēl trešklasnieki iejutās televīzijas diktora lomā , apmeklējot Latvijas televīziju.

Gabaliņu asfalta no savas ekskursijas mājās pārveda katrs 4.klases skolēns. Viņi vēroja Ceļu laboratorijas darbu Rīgā. Janīna un Nadīna Šumeiko priecājās par saturīgo ekskursiju Rīgas Doma baznīcā, bet Filips Belverts jūsmoja par šokolādes “upēm” saldumu fabrikā “Laima”. Arī pārējie skolēni sacīja, ka ekskursija bija interesanta, uzzinājuši daudz jauna.

5.klašu skolēni šonedēļ dosies uz Rīgu, uz zinātkāres centru “Zili brīnumi”, kā arī izstaigās Zoodārzu.

6.klases plāno izzināt nozīmīgākās vietas Jelgavā, arī 7.klašu skolēni kopā ar skolotājām tuvāk iepazīs Jelgavu. Viņi apmeklēs keramikas rūpnīcu, strausu fermu, apzinās grupas “Prāta vētra” nozīmīgas vietas, kā arī slidos.

9.klase iecerējusi braukt uz Rīgu un papildinās savas zināšanas, iegriežoties dažādos muzejosSveču liešana IMG_2863 4.klases 3.klases 2.klases 1b.klase