Home » Bez tēmas » Diena kopā ar Saeimas priekšsēdētāju, grāmatvedi un zobārstu

Diena kopā ar Saeimas priekšsēdētāju, grāmatvedi un zobārstu

Vairāki skolēni no mūsu skolas izmantoja iespēju 10.februārī – Ēnu dienā paraudzīties uz kādu profesiju vai darba vietu “no iekšpuses”. Adriana Miglāne pieteicās “ēnot” Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci un iekļuva to 9 Latvijas skolēnu skaitā, kas šo dienu pavadīja kopā ar augsto amatpersonu. Adriana stāsta, ka bija ļoti interesanti ieskatīties Saeimas priekšsēdētājas darbā, bija iespēja pat iesēsties ministru krēslos. Skolēni piedalījās lietišķajās brokastīs, kur risinājās sarunas par politiku, jauniešu iespējām un nākotnes plāniem. Adriana secina, ka Saeimas deputātu darbs ir saspringts, un sev atliek ļoti maz laika, un galīgi nav tā, kā izskatās pa TV. Adriana, tāpat kā citi, saņēma uzaicinājumu pieteikties dalībai Jauniešu Saeimā.

Mutes veselības centrā Bauskā stomatologa un higiēnista darbu iepazina Samanta Cielava. Viņu redzētais ļoti iespaidoja, meitene noskaidroja atbildes uz interesējošiem jautājumiem par zobārstniecības darbu, profesijas iegūšanas iespējām.

Paula Landorfa ēnu dienu pavadīja tirdzniecības centrā “Rīga Plaza”. Viņa kopā ar citu skolu jauniešiem iepazina TC administrācijas darbu, guva priekšstatu par grāmatvežu pienākumiem. Paulu pārsteidza, cik daudz veikalu ir šajā TC – 140. Tas pēc platības ir lielākais TC visā Latvijā. Savu nākotni Paula gan ar tirdzniecību nevēlas saistīt.

Valsts probācijas dienesta Bauskas teritoriālo struktūrvienību apmeklēja 5. klases skolnieces Aleta Mahnova un Elizabete Līcīte. Iesaistīties Ēnu dienā viņas rosinājusi skolotāja Gunta Spure. Par to vairāk lasi http://bauskasdzive.diena.lv/vietejas-zinas/enu-diena-vero-valsts-un-pasvaldibas-iestazu-darbu-144972

Adriana (1) Adriana (2) Paula DSCF4620