Home » Bez tēmas » Ko “Skolas somā” ielikām novembrī?

Ko “Skolas somā” ielikām novembrī?

Iniciatīva “Skolas soma” palīdzējusi padarīt skolēnu dzīves ikdienu krāsaināku. Tā piepildīta jauniem iespaidiem, kas gūti kultūras pasākumos ar dziļu saturu. Skolēni izzinājuši Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes, Latvijas valstiskuma attīstības un saglabāšanas liecības, Latvijas dabu un kultūrainavu.

6.novembrī Bauskas KC 2.-3.kl. skolēni noskatījās izrādi “Noslēpumu sala”. 6.-9.kl. piedalījās pārskata ekskursijā, kas iekļāva izglītojošu programmu, noskatījās filmu “Baltu ciltis” Bauskas pils muzejā. Pils muzeja darbinieki iesaistīja skolēnus izglītojošā programmā “Galma sadzīves kultūra 16.gs. b.-17.gs 1.p.” 8.novembrī Bauskas novadpētniecības muzejā 7.kl. apmeklēja izstādi “Katram pašam savu tērpu”. Skolēni apmeklēja lietišķās mākslas studiju “Bauska”, tur vēroja aušanas tehnoloģiju, piedalījās aušanā. 9.novembrī Rundāles pils muzejā 7.-9.kl. skolēni iejutās koncertlekcijā “Mūzikas vara kino”  Liepājas simfoniskā orķestra sniegumā.  14.novembrī 8.-9.kl. Nacionālajā teātrī Rīgā noskatījās izrādi “Tikšanās vieta – Rīgas II teātris”. Tā bija unikāla iespēja izjust Latvijas dzimšanas laika atmosfēru, vērtēt dažādas situācijas un vēsturiskas personas, kad jāizdara ļoti nopietna izvēle. 21.novembrī ekskursijā ar gidu Dzelzceļa muzejā Rīgā 2.kl. skolēni paplašināja  savas zināšanas par šā transporta veida attīstību un nozīmi Latvijas tautsaimniecībā.

Valsts simtgades mēnesis bija piepildīts ar daudzveidīgu kultūras pieredzi. To gūstot, skolēni pārrunāja, diskutēja par Latvijas vēsturē un kultūrā nozīmīgām norisēm, faktiem, jomām.