Home » Bez tēmas » Strādāt attālināti – kā mums veicies?

Strādāt attālināti – kā mums veicies?

Sveiki, skolēni, vecāki  un skolotāji!

Nu jau trešo mācību nedēļu mēs nesatiekamies skolas klasēs un gaiteņos. Bet mēs esam kopā izglītošanās darbā citādi – mācāmies un esam jau daudz jauna iemācījušies. Pilnveidojam prasmi sadarboties, plānot, pamanīt, saprast, kļūdīties, sadusmoties, atvainoties, pārpūlēties un rast mirkļus atpūtai. Kā mums veicas?

Lielākā pedagogu daļa darbam un saziņai izmanto portālus e-klase, uzdevumi.lv un soma.lv, sazinās caur WhatsApp. Vairāki skolotāji strādā ar tiešsistes rīkiem  – zoom.us un  demo.bigbluebutton.org. Visvairāk par savu skolēnu mācīšanos, protams, zina klašu audzinātāji, jo viņi apkopo dažāda veida informācīju, risina problēmsituācijas, novērš nesaprašanos, mierina gan skolēnus, gan vecākus, ja tas nepieciešams.

Lūk daži jautājumi, uz kuriem atbildes meklēja sākumskolas skolēni! Kā esi apguvis prasmi pats ieiet e-klasē, izlasīt, atvērt vēstuli vai pielikumu? Kas sagādāja grūtības? Vai tās ir vēl tagad? Kā esi apguvis prasmi nosūtīt izpildīto mājas darbu? Vai vari to izdarīt bez citu palīdzības? Kā labāk patīk mācīties? Mājās, kā tagad, vai labāk skolā? Kāpēc? Kā esi apguvis prasmi ieiet Uzdevumi.lv? Vai vari to izdarīt bez citu palīdzības? Vai ir grūti izpildīt uzdevumus, nopelnīt punktus? Kas rada grūtības? Kā jūties saņemot zvanu, ziņas wacapā, vēstules e- klasē no skolotājas? Vai Tev ir kādi pārdzīvojumi par šo mācīšanos attālināti? Un , lūk, arī dažu skolēnu atbildes!

  • Sagādā grūtības tas, ka es nevaru pati aizsūtīt mājasdarbus, jo ar manu podziņu telefonu to nevar izdarīt. Es visu izpildu, bet datorā nosūtīt mājas darbu bez citu palīdzības es vēl nevaru, man palīdz tētis.
  • Visu esmu apguvusi, nekas nesagādā grūtības. Nemācēju pievienot failu vēstulei, bet mamma iemācīja kā to darīt. Tagad to varu izdarīt bez problēmām.
  • Es jau sen pati skatījos dienasgrāmatā uzdoto, tāpēc nebija grūtības. Es mājas darbus pati bildēju un sūtu caur wacapu skolotājai. Grūtības sagādāja piereģistrēšanās uzdevumos.lv, jo mamma nemācēja, bet tagad ir ļoti labi.
  • Man labāk patīk mācīties skolā. Skolā ir skolotāja, kas var labi palīdzēt. Mamma ne vienmēr var atskriet un palīdzēt, jo viņai ir darbs.
  • Labāk skolā, jo mājās vairāk jāmācās.
  • Pirmo reizi, kad piezvanīja skolotāja, biju nobijies, bet tagad vairs nē, pats uzzvanu. Patīk, ka skolotāja paskaidro, kur esmu kļūdījies.
  • Zinu, ja zvana skolotāja, kaut kas būs jālabo, pateiks ko darīt, jo man bija dažas tukšas vēstules aizsūtījušās, pats to nebiju ievērojis. Nesapratu, kāpēc skolotāja saka, ka nav darbu. Izrādījās, ka nepagaidīju, kad ielādēsies.
  • Nav pārdzīvojumu, bet gribās ātrāk uz skolu pie draugiem.
  • Domāju, cik ilgi tā būs jāmācās, par to mazliet pārdzīvoju.

Attālinātā mācīšanās turpinās. Skolēniem, skolotājiem un vecākiem tagad ir iespēja kopā mācīties, izmantojot TV – piedaloties stundās kanālā “Tava klase”, ko pārraida Re:TV un Sportacentrs.  Stundu saraksts ir pieejams te. Programmu  tiešraidi skati šeit.

Turpini ievērot valstī noteiktos ierobežojumus, rūpējies par sevi un citiem un mācies mājās!