Home » Bez tēmas » Skolēni pārbauda erudīciju veselības jautājumos

Skolēni pārbauda erudīciju veselības jautājumos

Bauskas un Rundāles novada piekto klašu skolēni 8. aprīlī Bauskas 2. vidusskolā demonstrēja zināšanas mutes veselības jautājumos.
Skolēni no 12 novada skolām piedalījās Zemgales mutes veselības centra rīkotajā viktorīnā «Esi gudrs – būsi vesels!». Žūrija par zinošāko dažādos ar mutes veselību saistītos erudīcijas jautājumos atzina Bauskas sākumskolas komandu. Otrajā vietā ierindojās Vecsaules pamatskolas skolēni, trešajā – Gailīšu pagasta Uzvaras vidusskolas 5. klase.

Bērniem bija iepriekš jāsagatavo priekšnesumi. I. Saukuma stāsta, ka tie bija radoši, interesanti un aizraujoši. Tika teatralizētas dažādas anekdotes, izspēlētas īsas etīdes. Organizatore atzīst, ka atmiņā palicis Bauskas pamatskolas uzvedums, kurā amerikāņu profesors mācīja, kā kopt zobus.

Mājas darbus vērtēja kompetenta žūrija – Bauskas novada izglītības nodaļas metodiķes Māra Bauvare un Olita Vulāne un Rundāles novada domes speciāliste izglītības un IT jautājumos Zinaida Sparāne. Pēc punktu saskaitīšanas pirmo vietu, tāpat kā erudīcijas konkursā, ieguva Bauskas sākumskola, otrajā vietā palika Bauskas pamatskola, savukārt trešajā – Bauskas 2. vidusskola.

ZANE GORŠKOVA,
„Bauskas Dzīve”

Esi gudrs - būsi vesels