Home » Bez tēmas » Skolēni spēlē teātri

Skolēni spēlē teātri

Daudziem jau zināms, ka, mācoties pie sākumskolas skolotājas Rozes Bruģes, ātri vien izdodas iemīlēt teātri un skatuvi. R. Bruģe vadītajās teātra nodarbībās aktiermeistarību šogad slīpē divu klašu skolēni. Protams, bez teātra savu ikdienu nespēj iedomāties skolotājas R. Bruģes audzināmā 2.a klasīte un bijušie audzēkņi, kas tagad mācās lielajā skolā, – 6.a klase.

Bauskas pilsētas pamatskola var lepoties ar divām lieliskām teātra grupām. Jaunākie dalībnieki nesen piedalījās Bauskas un Rundāles novada skatē un ieguva ceļazīmi uz Zemgales reģiona konkursu.

Taču aktieri no 6.a klases ar joku lugu „Absurds dancis ap mājas darbiem” skolasbiedrus priecēja 17. aprīlī. Skatoties izrādi, mums visiem tika dāvāta iespēja palūkoties uz sevi no malas. Uz skatuves kāpa dažādi skolotāji – kāda daiļava bija pārāk norūpējusies par saviem nadziņiem, cita visu stundu nodevās aizrautīgai telefonsarunai, bet dažs pedagogs bija ļoti nikns…

Skolotāju lomās iejutās Loreta Purviņa, Dinija Salasgrāve, Evelīna Kriščune un Rainers Mackevičs. Savas skolas dienas uz skatuves aizvadīja četras ļoti atšķirīgas klasesbiedrenes. Viņu tēlos iejutās Elīna Stašāne, Kitija Untāle, Paula Kristiāna Daugule un Luīze Druviņa. Izrāde lieliski atklāja skolas ikdienu, to, cik dažādi mēs visi esam. Mazo klašu audzēkņi izrādi skatījās ar skaļām ovācijām, īpaši juzdami līdzi meitenītei, kas allaž bija izmācījusies un visu paņēmusi līdzi. Paldies par jauko izrādi aktieriem no 6.a klases un viņu bijušajai audzinātājai, teātra pulciņa vadītājai Rozei Bruģei!

 teatris_17apr_01 teatris_17apr_02 teatris_17apr_03