Home » Bez tēmas » Kad jāraud no priekiem jeb ciemos pie Pasaciņas

Kad jāraud no priekiem jeb ciemos pie Pasaciņas

Iniciatīvas “Skolas soma” ietvaros 2.a klase kopā ar skolotāju Aiju Dūmiņu devās izzinošā braucienā uz Jūrmalu, lai apmeklētu Raiņa un Aspazijas vasarnīcu – muzeju.

Pirms tam bērni latviešu valodas stundās bija iepazinuši Raiņa un Aspazijas dzeju bērniem. Klasē tika aplūkotas abu dzejnieku dzejoļu grāmatas, skandēti dzejoļi, izvērtētas ilustrācijas. Bērni noskatījās arī animācijas filmu “Pasaciņa”. Tā kā muzejā aplūkojamās izstādes un plānotās nodarbības tēma bija “Pasaciņa”, tad lielāka uzmanība tika pievērsta tieši šim Aspazijas dzejolim. Bērni ar lielu rūpību  to pārrakstīja un veidoja savu ilustrāciju uz lielas lapas.

Kad bērni bija muzejā, viņi ar lielu interesi skatījās gan izstādi, gan piedalījās nodarbībā, ko vadīja muzeja darbinieki. Lielākā sajūsma bija par iespēju rakstīt ar tintes pildspalvu, arī aplūkot senākus sadzīves priekšmetus – tintnīcu, rakstāmmašīnu, mēbeles. Siltais atvasaras laiks ļāva izbaudīt arī jūras varenību un skaistumu.

Atceļā – ar vēlmi izdarīt arī ko labu (jo ir taču Labo darbu nedēļa!), 2.a klase iegriezās dzīvnieku patversmē “Mežavairogi”. Šī viesošanās bija tik aizkustinoša un emocionāla, ka no “Mežavairogiem” uz Bausku devās mazs, ruds kaķēns. Viņam tagad būs gādīga saimniece un labi dzīves apstākļi.

Pēc šīs dienas skolēni uzrakstīja savas  pārdomas , kurās drīkstat ielūkoties arī jūs!