Home » Bez tēmas » LIELĀ TALKA – šogad citādi

LIELĀ TALKA – šogad citādi

Lielās Talkas tradīcija aizsākās ar talku 2008. gada 13. septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90. dzimšanas dienā.
10 gadu garumā Lielajā Talkā kopumā ir piedalījušies aptuveni 500 000 dalībnieku, bet pa gadiem kopā skaitot vairāk nekā miljons un atsaucīgi talkojuši latvieši ir arī citās pasaules valstīs. Šādu informāciju lasām Lielās Talkas vietnē Facebook.
Šogad Lielās Talkas moto – “Par zaļu Latviju – katrs atsevišķi, bet visi kopā!”. Atsevišķās norises plānotas 24.aprīlī.
Arī Bauskas pilsētas pamatskolas skolēni, skolotāji un darbinieki tradicionāli ik gadu piedalās gan pilsētas pavasara sakopšanā, gan kopā ar tuviniekiem “talko” sabiedriskās vietās un savos īpašumos. Kopīgo sakopšanu pavasarī  parasti esam veikuši netālajā objektā – Mēmeles krastā, teritorijā no tekstilfabrikas līdz laivu stacijai.
Ņemot vērā šī gada epidemioloģisko situāciju, nekādas kopīgas aktivitātes diemžēl nedrīkst notikt. Tomēr aicinām skolēnus kopā ar ģimenēm (2 mājsaimniecību ietvaros) atrast kādu objektu un padarīt to tīrāku, skaistāku un sakoptāku! Lielās Talkas organizatori aicina savas aktivitātes aprakstīt, dokumentēt, veidot videostāstus, piedalīties dažādos konkursos. Ja vēlaties pieteikt savas ģimenes talkošanas objektu, kā arī uzzināt vairāk par Lielās Talkas norisēm, apmeklējiet vietni https://talkas.lv/.  
Par objektiem, kuros Latvijā (tostarp Bauskā) norisināsies talkošana, ir informācija arī kartē – https://talkas.lv/apstiprinatas-talkas/
Lai savāktu dokumentālas liecības par mūsu skolēnu piedalīšanos Lielajā talkā, aicinām iesūtīt arī foto skolas pastā pamatskola@bauska.lv .