Home » Bez tēmas » Barikāžu laiku atceroties – tikšanās ar Daini Cipuli

Barikāžu laiku atceroties – tikšanās ar Daini Cipuli

1991.gadā, kad norisinājās Latvijas vēsturei tik nozīmīgie notikumi, šodienas devītklasnieku vecāki vēl bija bērni. Mūsdienu jauniešiem tādēļ gūt priekšstatu par to laiku ir visai grūti – tā  ir tikai lapaspuse no viņu vēstures grāmatām. Vairāk nekā 30 gadu senos notikumus iepējams padarīt tuvākus un saprotamākus, tiekoties ar Barikāžu dalībniekiem, klausoties viņu stāstījumā, emocijās.

20.janvārī 9.a klases skolēniem tāda iespēja bija. Pie viņiem viesojās Dainis Cipulis. Viņš ir ne tikai Barikāžu notikumu dalībnieks, bet arī ilggadējs mūsu skolas vēstures skolotājs un vēstures mācību grāmatu autors, kas tikai nesen beidzis aktīvā darba gaitas. Pieredzes bagātā skolotāja stāstījumā skolēni klausījās ar lielu interesi, jo 1991.gada notikumi Daiņa Cipuļa stāstā apauga ar citu vēsturisko norišu kontekstu. To labāk palīdzēja izprast uzskatāma faktu un fotoliecību prezentācija, kas ilustrēja skolotāja emocionālo stāstījumu. Dainis Cipulis aktīvi seko arī šobrīd tik saspringtaja pasaules politiskajai situācijai, ir aktīvs sociālajos tīklos, tāpēc savā stāstījumā ietvēra arī informāciju par šābrīža aktualitātēm.

Kā pēc šīs tikšanās atzina devītklasnieki, viņi ieguva ļoti daudz vērtīgas informācijas, kas noderēs arī skolas beigšanas eksāmenā vēsturē. Skolēni un viņu klases audzinātāja Solveiga Gudkova ir pateicīgi Dainim Cipulim par atvēlēto laiku un pozitīvo impulsu mūsu valsts vēstures dziļākai un pamatīgākai izpratnei.