Home » Bez tēmas » Mācību ekskursijās izzina sevi, Latviju un profesijas

Mācību ekskursijās izzina sevi, Latviju un profesijas

Maijs jau tradicionāli ir mācību ekskursiju laiks arī mūsu skolā. Pēdējās maija dienās vairāki klašu kolektīvi devās prom no skolas un Bauskas. Tā Saulainajā 24.maija rītā abas piektās klases devās mācību ekskursijā uz Likteņdārzu. Braucienā ar kuģīti pa Daugavu skolēni uzzināja Kokneses luterāņu baznīcas un pilsdrupu vēsturi. Izstaigājot Likteņdārza takas, tika meklētas atbildes uz gides izsniegtajām jautājumu kartēm. Gan skolēni, gan klašu audzinātāji Vita Lukša un Jāzeps Širvis ir gandarīti par saturīgi pavadīto dienu.

2.a un 2.b klase devās uz Jelgavu apgūt konditora profesiju Karameļu darbnīcā. Pēc tam Dzelzceļa muzejā bērni no kartona gatavoja tvaika lokomotīves modeli. Skaistākais skats uz Jelgavu pavērās no Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, kurā tika uzkāpts. Jautri atpūtas brīži bija rotaļu laukumā Uzvaras parkā. Audzinātājas Evita Zeltiņa – Kļaviņa un Māra Gulbe ar prieku kopā ar bērniem izbaudīja šo laiku ārpus skolas.

6.a un 6.b pārbaudīja savas fiziskās iespējas, prasmi sadarboties, palīdzēt viens otram, strādāt grupā. Tas viss notika Tīsu bāzē, Lielplatones pagastā. Tur jaunsargi piedāvā dažādas sportiskas aktivitātes. Sestklasnieki sevi pārbaudīja kopā ar pieredzējušu instruktoru. Pēc šīm aktivitātēm ļoti labi garšoja ugunskurā ceptās desiņas!