Home » Bez tēmas » Martai Spruntulei – panākumi Satversmes tiesas konkursā!

Martai Spruntulei – panākumi Satversmes tiesas konkursā!

Šogad mēs atzīmējam Latvijas Republikas pamatlikuma – Satversmes – simtgadi, bet jau pagājušajā gadā Latvijas Satversmes tiesa izsludināja ikgadējo skolēnu sacerējumu un zīmējumu konkursu “Satversme laimīgai Latvijai”.

Ar šī konkursa palīdzību Satversmes tiesa jau piecu gadu garumā rosina skolēnu interesi un izpratni par Satversmi un tās nozīmīgumu, kā arī pilnveido skolēnu zināšanas par Latvijas kā demokrātiskas tiesiskas valsts pamatvērtībām un iepazīstina skolēnus ar Satversmes tiesu, kā arī skaidro tās lomu tiesiskā valstī.

No mūsu skolas  6.klašu zīmējumu konkursā piedalījās vairāki skolēni, bet Martas Spruntules darbiņš  ieguva godpilno 2.vietu . Lai veiksmīgi atspoguļotu konkursa tēmu, bija gan jāiepazīstās ar Satversmes pamattēzēm, gan jāliek lietā gana daudz radošuma, un Martai tas izdevās lieliski. Sava darba ideju Marta aizguva no mūsu skolas Pirmā septembra pasākuma, kad visi klašu pārstāvji , mācību gadu iesākot , lidināja lidmašīnas ar saviem vēlējumiem.  Marta saņēma arī žurnāla “Jurista vārds” specbalvu, un viņas zīmējums rotā šī žurnāla vāku.

Plašāk par šo konkursu uzzināt un iepazīties arī ar pārējo laureātu darbiem var adresē https://www.satv.tiesa.gov.lv/konkurss/

Ļoti priecājos par Martas panākumiem!

Sk.Daiga Sējēja