Home » Bez tēmas » Tiekam pie slepenā koda un veram vaļā lādes. LATVIJAS SKOLAS SOMA

Tiekam pie slepenā koda un veram vaļā lādes. LATVIJAS SKOLAS SOMA

Pirmā semestra noslēgumā, 15. decembrī, 5.a un 6.a klases skolēniem bija neparasta literatūras stunda. Pavisam agri mūsu skolas pagalmā piestāja auto ar uzrakstu “Ziedoņa klase”. Ar to ciemos ieradās Sallija no Imanta Ziedoņa fonda “Viegli”, lai kopā ar skolēniem dotos kultūrizglītojošā notikumā – izlaušanās spēlē “Blēņas un pasakas”.

Spēles vadītāja Sallija bija atvedusi trīs lielas un smagas lādes, kurās bija kaklasaites, uzpirksteņi, labirintu spēle, augu kartītes, kurpes, fotogrāfijas, tumbiņa, dažādas citas lietas un, protams, daudz mazu lādīšu, ko sargāja atslēga ar kodu. Katrā lādē bija kāds uzdevums, ko noteikti vajadzēja izpildīt, lai noskaidrotu vēl kādas citas lādes atslēgas kodu. Skolēniem pēc iespējas veiklāk bija jāatver visas lādes. Taču to varēja izdarīt tikai tad, ja izpildīja uzdevumu – pēc smaržas atpazina dažādus augus, pēc kontūrkartes vai ģerboņa nosauca jūras pilsētas, spēles izskaņā skolēni atminēja arī nodarbības kodu: “Klases spēks ir sadarbībā.” Īpaši naski un saskaņoti spēlē darbojās 6. a klases skolēna Kristiāna Ķivera komanda – Agnese Krastiņa, Eva Tilinda un Nikola Liepiņa, taču kopējais klases rezultāts bija labāks 5.a klasei – 70:78 min.

Spēlējot spēli, audzēkņi iepazina Imanta Ziedoņa pasakas no grāmatas “Blēņas un pasakas” un rakstnieka vērtības. Veicot dažādus uzdevumus, spēles dalībnieki attīstīja caurviju prasmes – lasītprasmi, radošumu, sadarbību un līdzdalību. Nodarbību finansēja projekts “Latvijas Skolas soma”.