Home » Bez tēmas » Novada SKAĻĀS LASĪŠANAS SACENSĪBAS finālā – Nikola un Agate ! (papildināts)

Novada SKAĻĀS LASĪŠANAS SACENSĪBAS finālā – Nikola un Agate ! (papildināts)

Jau 6.gadu LNB rīko Nacionālo skaļās lasīšanas sacensību. Kā vēstīts LNB tīmekļlapā, tas ir konkurss 11-12 gadus veciem 5. klašu skolēniem, kura rezultātā tiek noskaidrots lasīšanas čempions. Konkurss notiek trīs posmos – sacensības skolā vai vietējā bibliotēkā, reģionālais fināls un valsts fināls Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Sacensību mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.

Arī mūsu skolas skolēni piedalās šajā konkursā . 5.klašu konkurss sadarbībā ar literatūras skolotāju Guntu Spuri notika aprīļa vidū. Gandrīz katrs skolēns bija izvēlējies sev tīkamu grāmatu, kuras fragmentu lasīja priekšā saviem klasesbiedriem, kā arī raksturoja sevi kā lasītāju. No abām klasēm tika izraudzīti labākie , viņi vēl pēc tam sacentās skolas bibliotēkā. Tie bija Patriks Čaps, Nikola Bula, Marta Kamola, Laura Sūna, Reinis Beitelis un Agate Tillere.

27.aprīlī Bauskas bērnu bibliotēkā notika konkursa pusfināls, kurā mūsu skolu pārstāvēja Nikola Bula un Agate Tillere. Nikola lasīja fragmentu no F.Saimonas grāmatas “Negantais Niks apmuļķo zobu feju”, bet Agate – Dz.Tilaka grāmatas “Šausmiņa” fragmentu. Žūrija mūsu meitenes uzteica par labu dikciju, stāju, prasmi ieinteresēt klausītājus. Meitenes kopā ar vēl astoņiem pusfinālistiem ieguva ielūgumu piedalīties novada finālā, kas notiks 10.maijā Bauskas KC. Vēlēsim veiksmi!

P.S. Meitenes 11.maijā piedalījās pusfinālā. Iegūta laba pieredze, atzinības un dāvaniņas.