Home » Bez tēmas » “Pastaiga” pa mūzikas un dzejas ceļu

“Pastaiga” pa mūzikas un dzejas ceļu

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Maijā 8.b klase izmantoja programmas “Latvijas Skolas soma” piedāvājumu, un latviešu valodas un literatūras stunda viņiem bija īpaša – to vadīja Sallija no Imanta Ziedoņa fonda “Viegli”.

Interaktīvajā nodarbībā “Mūzikas un dzejas ceļš” jaunieši diskutēja, rakstīja minimismus, viesojās mūzikas ierakstu studijā un iepazina mūzikas un dzejas mijiedarbību – I. Ziedoņa dzeju un fonda “Viegli” mūziku, kas ierakstīta kopā ar Vidzemes kamerorķestri. Nodarbību caurvija videostāsti, kuros mūziķi Renārs Kaupers un Jānis Holšteins-Upmanis iepazīstināja ar dažādiem faktiem par mūziku, dzeju un dziesmas kā vienota skaņdarba tapšanu.

Jaunieši klausījās, kā skan dažādi mūzikas instrumenti, un piedalījās spēlē  – minēja skaņdarbā izmantotos mūzikas instrumentus. Pats gudrākais izrādījās Raimonds Priluckis, 2. vietu ieguva Markuss Liks, trešais zinošākais – Sergejs Niedra.

Mācību stundu jaunieši vērtē atzinīgi: “Labākais bija tas, ka mēs visi sadarbojāmies”, “Man patika, ka mums visiem (arī nodarbības vadītājai) bija ieslēgta kamera un mēs cits citu redzējām”, “Man ļoti patika, klausoties melodiju, rakstīt dzejoli”, “Bija interesanti uzzināt, kā top dziesma”, “Man ļoti patika sacerēt dzejoli un spēlēt spēli par mūzikas instrumentiem. Es ceru, ka būs vēl tādas stundas”, “Es arī gribētu uzrakstīt dziesmu”, “Šādus pasākumus es gribētu biežāk”, “Nodarbība bija ļoti interesanta, un svarīgākais ir tas, ka visiem bija jautri”.