Home » Bez tēmas » Izprast sevi un darīt darbu, kas patīk

Izprast sevi un darīt darbu, kas patīk

23.maijā 7.un 8.klašu skolēniem bija iespēja tikties ar mūsu skolas absolventi Kristīni Pīkinenu (Šlosbergu). Viņa akcijas “Atpakaļ uz skolu” (Kristīne ir lielisks Eiropas stāstnieks!) ietvaros skolēniem prezentēja savu skatījumu uz katra cilvēka izaugsmes iespējām, savas vietas atrašanu dzīvē. Kopš pamatskolas beigšanas Kristīne nogājusi diezgan līkumotu ceļu, lai izprastu sevi, apzinātos, ko vēlas dzīvē sasniegt un ar ko nodarboties. Šobrīd jauniete ir J.Rozes grāmatnīcas vadītāja Rīgā. Viņas ikdienu piepilda darbs, kuru viņai ļoti patīk darīt. Tas arī bija tikšanās vadmotīvs – izprast sevi, lai nonāktu līdz situācijai, kad vari darīt sev vispiemērotāko un tīkamāko. Kristīnei prieku un gandarījumu sagādā būšana grāmatu pasaulē, radošums, iespēja tikties ar līdzīgi domājošiem ļaudīm, palīdzēt cilvēkiem atrast nepieciešamo plašajā literatūras pasaulē.

Jauniešiem tikšanās laikā radās pārdomas par savu vietu dzīvē, nākotnes plānošanu, savām spējām un to saprātīgu pielietojumu. Aktīvākie jautātāji un sarunas virzītāji tika pie dāvaniņām – labām grāmatām.

Ar prieku viešņa ne tikai sarunājās ar jauniešiem, bet arī satika savus bijušos pedagogus – skolas direktoru Jāni Rumbu un citus. Paldies par atvēlēto laiku un pārdomu raisīšanu, Kristīne!