Home » Bez tēmas » 9.klasēm beidzas stundas. Pavisam …

9.klasēm beidzas stundas. Pavisam …

22. maijā 9.klašu skolēniem bija īpašas sajūtas. Viņu domas jau no agra rīta bija aizņemtas gan ar nopietnām, gan ar ne tik nopietnām domām. Pirmkārt, bija jānogādā uz skolu klašu audzinātājas. Tradicionāli tas tiek darīts īpaši, neparasti. 9.a klases audzinātāja Daiga Sējēja uz skolu devās kabrioletā, savukārt Dina Ālmane, 9.b klases audzinātāja, uz skolu tika atvizināta ar kravas auto jeb “fūri”.

Uz svinīgo pasākumu devītie devās kopā ar pirmklasniekiem. Skolas zālē jauniešus sagaidīja 8.klašu pārstāvji un pedagogi. Nikola, Gabriela un Edvards vadīja Pēdējā zvana svētkus. Emocionālākus tos padarīja Luīzes klavierspēle un Kristera izpildītais akordeona priekšnesums. Uzrunau vadības vārdā teica direktora vietniece Terēzija Pundure, sirsnīgu priekšnesumu bija sagatavojuši arī pirmklasnieki. 8.klašu audzinātājas īpašā veidā pārbaudīja skolēnu lasītprasmi – labākais lasītājs no katras 9.klases nopelnīja visai klasei kārumus, lasot fragmentus no ābeces (tas bija jādara ar “konču” mutē un bija diezgan jautri!). Paši Pēdējā zvana “gaviļnieki”sveica skolotājus ar krāšņiem ziediem un pateicības vārdiem. Skanot skolas vecā zvana skaņām, devītie devās uz klases stundu pie savām esošajām un pirmajām audzinātājām. 9.a klasei stundu vadīja skolotāja Līga Purena, 9.b – Anželika Orlova.

Lai veicas eksāmenos – tāds bija šīs dienas novēlējums, ko visbiežāk dzirdēja devītie. Lai tas tā arī notiek, jo eksāmenu sesija sākas jau trešdien – ar angļu valodas pārbaudījuma rakstisko daļu.