Home » Bez tēmas » Ceturtie kļūst par mākslas detektīviem kopā ar rakstnieci Luīzi Pastori

Ceturtie kļūst par mākslas detektīviem kopā ar rakstnieci Luīzi Pastori

Bauskas Centrālās bibliotēkas organizēto Grāmatu svētku ietvaros Bauskas pilsētas pamatskolā allaž ir ciemiņi. Šoreiz 4.klašu skolēniem bija iespēja kļūt par mākslas detektīviem kopā ar populāro rakstnieci Luīzi Pastori. Vairāk par rakstnieci un jaunumiem viņas daiļradē varam izlasīt vietnē http://www.luizepastore.com/

Izzinošajā nodarbībā kopā ar skolēniem mūsu skolā rakstniece aizraujošā veidā ievilināja skolēnus savu grāmatu pasaulē. Tikšanās sākumā tika pastāstīts, kā sākās ceļš uz rakstniecību. Luīze Pastore iepazīstināja ar detektīvstāstu sērijas “Mākslas detektīvi” grāmatām. Skolēniem tika piedāvāts raksturot viņas grāmatas pēc taustes, izskata, sajūtām, kas rodas grāmatas šķirstot, proti, veikt ātru grāmatas virspusēju izpēti. Izrādījās, ka grāmatas spēj būt gludas, raupjas, smaržīgas, plānas vai biezas, ilustrētas ar krītiņiem, ūdenskrāsām, eļlas krāsām, zīmuļiem…  Ceturtklasnieki ar aizrautību piedalījās rakstnieces piedāvātajā spēlē un individuāli, pēc tam arī kopīgiem spēkiem uzminēja paroli – krustvārdu mīklas centrālo vārdu. Tādā veidā rūpīgāk tika izpētītas K.Hūna, V.Purvīša, N.Strunkes, V.Irbes un citu gleznotāju darbu reprodukcijas. Patīkami bija uzzināt, ka jaunākā L.Pastores grāmata “Slepenā parole” stāsta par Rundāles pili.

Tikšanās dalībnieki – skolēni un pedagogi saka paldies Luīzei Pastorei par mums atvēlēto laiku, jaunajām zināšanām un iedvesmu grāmatu lasīšanai un mākslas pasaules iepazīšanai!