Home » Bez tēmas » Ekspedīcijā izzina mežu

Ekspedīcijā izzina mežu

14.septembra rītā 6. klašu skolēni devās mācību ekskursijā un ekspedīcijā uz Kurzemi. Vispirms autobuss piestāja Pūrē, un skolēni kopā ar audzinātājām Ilzi Bērziņu un Ievu Mašali devās uz Šokolādes muzeju, lai piedalītos zinātkāro gardēžu meistarklasē un uzzinātu, kad Latvijā un Pūrē sāka ražot šokolādi, uz kurieni to eksportē, kā tā top u. c. faktus.

Nākamā pieturvieta bija Ventspils novada Pope, kur ekskursijas dalībniekus gaidīja Meža ekspedīcija – vairākus kilometrus garš izglītojošs pārgājiens dabā ar 10 meža izziņas pieturvietām pieredzējušu mežsaimnieku vadībā.

Ekspedīcija līdzinājās dabaszinību stundai, jo pārgājiena laikā dalībnieki uzzināja, kā izaudzēt augstvērtīgu mežu, kā aprēķināt koku skaitu hektārā, kāpēc mežs jākopj. Ar vienkāršiem paņēmieniem tika noteikts augošas priedes garums un vecums. Tapa skaidrs, kāpēc svarīgi saglabāt dabas daudzveidību. Daudzus pārsteidza tas, ka koks tiek pielietots tik dažādu lietu gatavošanā – pat ziepju burbuļi un virtuvē izmantojama lupatiņa top, izmantojot koksnes produktus. Ekspedīcijas noslēgumā skolēni bez naglām un skrūvēm uzbūvēja koka tiltu un pēc tam, sēžot ap ugunskuru, atpūtās un pārrunāja pārgājiena laikā uzzināto.

Paldies dabaszinību skolotājai Guntai Kiseļevai par ieteikumu izmantot AS “Latvijas Valsts meži” piedāvājumu 6. klašu skolēniem!