Home » Bez tēmas » “We are all superheroes!”- projekts skolēnu mācību un sadarbības prasmju attīstībai

“We are all superheroes!”- projekts skolēnu mācību un sadarbības prasmju attīstībai

Lai dažādotu mācību metodes, kopā ar 7.b klases skolēniem piedalāmies eTwinning projektā “We are all superheroes!”, tā informē svešvalodu skolotāja Aiga Čerņauska.

Projekta mērķis ir, sadarbojoties ar skolēniem no Francijas, pilnveidot skolēnu klausīšanās, runāšanas, lasīšanas un rakstīšanas prasmes svešvalodā, attīstot skolēnu digitālās prasmes, pildot uzdevumus viedierīcēs.

Projekta galvenie uzdevumi ir uzlabot angļu valodas zināšanas un prasmes, strādājot projektā pret vienaudžu bulingu; rosināt skolēnus pielietot kritisko domāšanu; veicinot skolēnos empātiju, un aicināt skolēnus izturēties labāk gan pret sevi, gan citiem.

eTwinning ir Eiropas skolu sadarbības tīkls, daļa no Erasmus+, kura mērķis ir veicināt izglītības iestāžu sadarbību, izmantojot projektu kā metodi mācību procesā, nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, kā arī veicinot skolotāju tālākizglītību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā.”(skatīt:etwinning.lv/iesaisties)

Septembrī un oktobrī skolēni veidoja savus avatārus vietnē ladigitale.dev un dalījās ar tiem vietnē digipad.app.

Šajā semestrī vēl plānots izveidot prezentāciju par savu skolu un pilsētu, apmainīties ar šo prezentāciju ar sadarbības partneriem no Francijas un tiešsaistē izspēlēt viktorīnu par iesūtīto darbu. Pirms Ziemassvētkiem plānots izgatavot apsveikuma kartītes un nosūtīt tās partneriem (arī saņemt apsveikuma kartītes no viņiem).

Projekta norisi, kā arī skolēnu līdz šim paveikto var apskatīt etwinning vietnē  https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/we-are-all-superheroes.