Home » Bez tēmas » Karjeras nedēļas atskats

Karjeras nedēļas atskats

Karjeras nedēļā (tās tēma šogad bija”Tavs prasmju portfelis”) mūsu skolas skolēni no 7.-9.klasei piedalījās Valsts izglītības attīstības aģentūras organizētajā IT eksāmenā. To palīdzēja īstenot datorikas skolotājs Jāzeps Širvis. Viņš stāsta, ka eksāmena jautājumi kopumā bija atbilstoši skolēnu zināšanām konkrētajā klasē, tomēr bijuši arī tādi, kur jāpielieto gan asprātība, gan īpaša loģika, dažreiz arī – veiksme, izvēloties pareizo atbildi no piedāvātajām. Rezultāti tiek gaidīti!

Pirmdienas novakarē pedagogi un vecāki bija aicināti noklausīties un noskatīties  karjeras konsultantes un Karjeras atbalsta balvas 2023 laureātes Agneses Metuzāles vadīto nodarbību “Konkurētspējīgas prasmes ikvienam”. Daudzi šo iespēju izmantoja.

Karjeras izglītības jautājumi šonedēļ caurvija arī vairākas klašu stundu tēmas. Vecākajās klasēs skolēni pievērsās savu spēju un dotumu izpētei, mēģināja saskatīt sevi nākotnes profesijā. 9.a un 9.b klasei bija iespēja klātienē tikties ar mūsu skolas absolventi, psiholoģi, pedagoģi un uzņēmēju Andru Katkeviču. Tikšanās laikā viešņa izstāstīja, kādas prasmes bija vajadzīgas, lai kļūtu par vienu no atpazīstamākajām uzņēmējām Bauskas novadā. Viņas un domubiedru radītā un vadītā kosmētikas uzņēmuma “Gusto” produkciju atpazīst ne tikai Bauskā bet arī citur Latvijā un ārpus tās. Tikšanās dalībnieki “uz savas ādas” izmēģināja “Gusto”ražoto mango roku krēmu un atzina to par ļoti patīkamu.  Skolēni ar interesi noklausījās Andras padomus par to, ka izglītības ceļā svarīgs ir viss, jo nekad nevar zināt, kad un kādas jomas zināšanas būs vajadzīgas. Andras dzīvesbiedrs Jānis Katkevičs arī ir uzņēmējs, viņa pārziņā ir uzņēmums “Drukā Bauskā”. Uzzinājām arī par šī uzņēmuma darbību. Skolēni paceļoja pa abu uzņēmumu- “Gusto”un “Drukā Bauskā”mājas lapām un Facebook vienēm.  Paldies Andrai par labajām idejām un skolēniem atvēlēto laiku!