Home » Bez tēmas » Absolventu salidojumā – tikšanās prieks

Absolventu salidojumā – tikšanās prieks

October 2024
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

19.oktobrī notika absolventu salidojums, kad skolā satikās teju 300 bijušo skolēnu. Svētku koncertā piedalījās arī viesi no novada iestādēm un skolām. Koncertu vadīja skolas absolvents Raitis Sirmanis kopā ar skolas direktoru Jāni Rumbu un sākumskolas pedagoģi Māru Gulbi. Priekšnesumi mijās ar absolventu atmiņu stāstiem un viesu apsveikumiem.  Tika godināti skolas bijušie skolotāji un darbinieki. Vissirsnīgākos aplausus saņēma bijusī ilggadējā skolas direktore Izolde Krāģe, skolotājas Agra Rūtenberga, Roze Bruģe, Līvija Zemīte, Anna Dupure, Terēzija Pundure, Dzintra Avotiņa, Valentīna Guščina, Inga Junkurēna, Anda Krūmiņa, Kristīna Kondrotaite un citi. Tika godināti arī ilggadējie pedagogi, kas joprojām turpina darbu. Klātesošos priecēja skolas zēnu ansamblis Ilzes Bērziņas vadībā, Ralfa Kapkalna ģitārspēle (ped.L.Krasņikovs) un Reiņa Grosbarda klavierspēle (ped.L.Kārkliņa). Pārsteigumu bija sagatavojuši Santas Zemītes vadītie dejotāji, kas savulaik dejas soļus apguva “Ganiņos”, bet tagad turpina dejotāju gaitas citos deju kolektīvos. Absolvente, Bauskas MMS pedagoģe Ieva Ūdre kopā ar mūsu skolas skolotājām bija sagatavojušas vienreizēju ritma grupas uzstāšanos. To atbalstīja arī viesmākslinieks Gustavs Ūdris. Publikas ovācijas izraisīja skolas padomes (Vēsma Rotšteina, Ilze Puķāne un Ēriks Beitelis)  apsveikums. Tik daudz anekdošu par skolas dzīvi sen nebijām dzirdējuši! Skolas kolektīvu sveica Bauskas novada administrācijas, Bauskas Valsts ģimnāzijas, Bauskas 2.vidusskolas, Bauskas MMS, Bauskas BJJS vadītāji un pārstāvji. Sirsnīgas uzrunas izskanēja arī no vairākiem absolventiem – Jāņa Bites,  rakstnieces Ilgas Jomas un Aijas Jansones, etnogrāfijas speciālistes. Dāvinājumā – vērtīgas grāmatas, par ko sirsnīgs paldies! Raita Sirmaņa izpildītās dziesmas palīdzēja radīt mājīgu, siltu un romantisku atmosfēru.

Pēc tam sekoja kopbilde, tikšanās klasēs un ar skolotājiem. Protams, neizpalika arī ballīte, par ko paldies dīdžejam Andim Gerasimovam.

Esam pozitīvu emociju, pārdzīvojumu varā. Tas būs labs atspēriens turpmākajam darba cēlienam! Un nobeigumā – vēlējums skolai no 3.c klases un skolotājas Anželikas Orlovas. Tam noteikti piekrīt arī viss skolas skolēnu un skolotāju pulks. “Sveicam skolu 105 gadu jubilejā! Mūsu skola ir kā liels koks, kura saknes stiepjas dziļi pagātnē, stumbrs tagadnē, bet zari tiecas uz nākotni. Lai šis koks aug stiprs un veselīgs, lai tā zari nes daudz augļu – zināšanas, draudzību un radošumu!”