Home » Bez tēmas » Saņem nomināciju „Lasošākie Bauskas skolēni”

Saņem nomināciju „Lasošākie Bauskas skolēni”

Projektu nedēļā 3.a klases meitenes un puiši kopā ar audzinātāju Aiju Dūmiņu apmeklēja Bauskas bērnu bibliotēku. Ciemiņus mīļi sagaidīja bibliotēkas vadītāja Sarmīte Freimane. Viņa bērniem pastāstīja daudz interesanta par rakstnieci un ilustratori Margaritu Stārasti. Vēlāk skolēni skatījās animācijas filmas pēc M. Stārastes stāstu motīviem. Īpaši jauka bija filmiņa par Sārtuli un Kraukšķīti.

Lielākā daļa 3.a klases skolēnu iepriekš piedalījās „Bērnu žūrijā 2013” – lasīja un vērtēja grāmatas. Aktīvākie eksperti ieguva skaistu balvu – iespēju Latvijas Nacionālajā teātrī noskatīties izrādi „Sarkangalvīte un vilks”.

Bibliotēkas vadītāja atklāja kādu noslēpumu – izrādās, viņa pazīst katru 3.a klases audzēkni un labi zina, ka viņi mācās Bauskas pilsētas pamatskolā. S. Freimane pauda prieku, ka visi šīs klases bērni ir reģistrējušies Bauskas bērnu bibliotēkā un ir tās regulāri apmeklētāji. Bibliotēkas vadītāja uzskata, ka 3.a klasē mācās mūspuses azartiskākie lasītāji. Pateicībā par to klasei tika piešķirta nominācija „Lasošākie Bauskas skolēni”. Arī klases audzinātāja A. Dūmiņa ievērojusi, ka meitenes un puiši cītīgi lasa pat starpbrīžos.

Lasīt patiešām ir mūsdienīgi! Rakstniece Kaija Ivande apgalvo: „Kas mīl grāmatas, tam nekad netrūks uzticamas draudzības, prātīga padomdevēja, patīkama laika kavēkļa un mierinājuma. Grāmatas dod daudz laimīgu stundu.” Būsim laimīgi – lasīsim!

Bauskas_BB_(projekta_nedela)_1 Bauskas_BB_(projekta_nedela)_3 Bauskas_BB_(projekta_nedela)_7 Bauskas_BB_(projekta_nedela)_12 Bauskas_BB_(projekta_nedela)_13 Bauskas_BB_(projekta_nedela)_14