Home » Bez tēmas » Dzejas ekspresī traucamies uz „Lejeniekiem”

Dzejas ekspresī traucamies uz „Lejeniekiem”

Godinot rakstnieku Vili Plūdoni 140. jubilejā, daudzi dzejas mīļotāji, arī 3.a klase ar skolotāju Aiju Dūmiņu, 6. martā pa Bauskas apkārtni ceļoja dzejas ekspresī.

Jā, tas patiesi bija ekspresis – autobuss, kas piestāja tikai īpašās pieturvietās! Viena no tām bija Bauskas pilsētas pamatskolā. Pirmā stāva foajē visus braucējus laipni sagaidīja 3.a klases smaidīgās meitenes un puiši. Bērni bija sagatavojuši arī kādu pārsteigumu. Viņi bija uzrakstījuši dzejoļus un norunāja tos ekspreša pasažieriem – V. Plūdoņa talanta cienītājiem. Grāmatiņu ar saviem dzejoļiem skolēni uzdāvināja Bauskas Centrālajai bibliotēkai.

Pēc tam 3.a klases skolēni kopā ar audzinātāju kāpa dzejas ekspresī un devās uz „Lejeniekiem”. Protams, pa ceļam bija ne viena vien interesanta pieturvieta. Skaists bija V. Plūdoņa dzejoļa „Traucējums” iestudējums Ceraukstes bērnudārza audzēkņu izpildījumā. „Lejenieku” pagalmā skanēja V. Plūdoņa dzeja, atmiņas par rakstnieku, muzeja vadītāja bija iejutusies Zaķu mātes lomā un visus cienāja ar gardiem burkāniem. Noslēgumā bērni izkustējās izzinošās spēlēs.

Pludona_dzejas_ekspresis_1 Pludona_dzejas_ekspresis_2 Pludona_dzejas_ekspresis_3 Pludona_dzejas_ekspresis_4 Pludona_dzejas_ekspresis_5 Pludona_dzejas_ekspresis_6 Pludona_dzejas_ekspresis_7 Pludona_dzejas_ekspresis_8 Pludona_dzejas_ekspresis_9 Pludona_dzejas_ekspresis_10