Home » Bez tēmas » Laižam uz „ZZ čempionāta” finālu!

Laižam uz „ZZ čempionāta” finālu!

Daudzi Latvijas skolēni jau vairākus gadus ar nepacietību gaida prāta un sporta spēles „ZZ čempionāts”. Otro gadu jautrajās sacensībās piedalās 6.a klase. Martā skolēni nosūtīja konkursa pieteikumu, pēc tam saņēma mājas darbu. Bija jāveic „Slepenā misija – labais darbs”. Klase vienojās, ka paveiks Lieldienām piemērotu darbu – izveidos un skolas pagalmā uzstādīs zaķus.

„Naski ķērāmies pie darba. Tā bija slepenā misija – vajadzēja rīkoties, citiem īpaši nemanot. Nekad nebijām kaut ko tādu darījuši, šķita interesanti! Reiņa Jubeļa opis atveda paletes, zēni tās zāģēja un veidoja zaķu siluetu. Paulas Kristiānas Daugules vecmāmiņa sagādāja sienu, Loretas Purviņas opis to atveda uz skolu. Visi kopā koka karkasu apvijām ar sienu un bijām pārsteigti, ka mūsu zaķis izskatās mīļš un glīts. Čaklās meitenes izgatavoja arī krāsainas Lieldienu olas. Vēlā pēcpusdienā zaķu pāri iznesām skolas pagalmā un otrā rītā nācām vērot, kā citi reaģē. Par šo darbu izveidojām jauku īsfilmu un tikām uzaicināti uz „ZZ čempionāta” pusfinālu Jelgavā.

2. maijā smaidīgi un laimīgi, pūšot taurītes, startējām sacensību pusfinālā. Pasākums bija fantastisks! Mums īpaši labi veicās „Herkulesa stafetē”, „Trāpīgajā nūjotājā” un „Prāta mežģī”. Izrādās, ka mūsu klasei ir labs acumērs – par Māra Štromberga velosipēda raksturojumu ieguvām 1. vietu. Pasākuma noslēgumā tika paziņots, ka mūsu komanda ieguvusi tiesības maija nogalē startēt čempionāta finālā Rīgā,” stāsta sestklasnieki.

„Mums bija lieliski līdzjutēji un palīgi – mammas, māsas un citi radi. Īpašs paldies Līgai Druviņai, Evai Mackevičai un Annijai Bērziņai! Paldies mūsu labajam kapteinim Anrijam Bērziņam un viņa palīdzei Dinijai Salasgrāvei!” tā klases audzinātāja Ieva Mašale.

„ZZ čempionāts” ir trakas sacensības starp klasēm visā Latvijā, kurās, pārbaudot drosmi, cīņassparu, atjautību, radošumu un klases vienotību, „Zelta zivtiņa” dāvā neaizmirstamus piedzīvojumus un lieliskas balvas pašām draudzīgākajām klasēm. ”ZZ čempionāts” ir krietnas draudzīguma devas pieplūdums klases kolektīvā un kolosāli piedzīvojumi, ko atcerēties.

ZZ Čempionāts 2014 - 01 ZZ Čempionāts 2014 - 02 ZZ Čempionāts 2014 - 03 ZZ Čempionāts 2014 - 04 ZZ Čempionāts 2014 - 05 ZZ Čempionāts 2014 - 06