Home » Bez tēmas » Svinam Plūdoņa ielas svētkus

Svinam Plūdoņa ielas svētkus

Sestdien, 24. maijā, Bauskā tika svinēti Plūdoņa ielas svētki. Suminot rakstnieku Vili Plūdoni 140 gadu jubilejā, sarīkojumu organizēja Bauskas Valsts ģimnāzijas skolotāja Vija Cerusa.

Mūsu skolai jubilejas norisēs bija ierādīta īpaša vieta – tieši te aizsākās svinības, kas pēc tam turpinājās visas ielas garumā un noslēdzās pie laivu piestātnes. Pasākuma dalībniekus sveica Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks. Pēc tam mūsu skolas pagalmā skanēja Viļa Plūdoņa dzeja un dziesmas – literātu jubilejā sveica vairāku skolu audzēkņi. Ārkārtīgi skaists daudziem šķita 3.a klases uzvedums „Zaķīšu pirtiņa”. Skolēni kopā ar audzinātāju Aiju Dūmiņu steidzās uz pirtiņu un izdejoja zaķu dančus. Kad pa pļaviņu sāka skraidīt negantnieks suns, zaķu ģimenīte joza uz mājām, taču vēl ilgi skanēja: „Vau, vau! Vau, vau! Cibric! Cibric! Vau, vau! Cibric…”

Pēc tam ikviens tika aicināts uz skolas stadionu, kur risinājās sportiskas aktivitātes jaunās skaņās. Lustīgi izkustēties aicināja 5.b un 6.a klases skolēni. Gluži kā V. Plūdoņa bērnībā, te varēja lēkt klasītes, uzspēlēt „Akmentiņ, lec laukā!”, mest granātu un grūst lodi. Daudziem gribējās izmēģināt veiksmi šaušanā ar loku. Reinis Jubelis, 6.a klases audzēknis, šim pasākumam bija īpaši gatavojies – viņš bija uztaisījis divus pamatīgus lokus un vairākas bultas. Spēles dalībniekiem vajadzēja izšaut cauri mērķim, pēc pamatīga treniņa daudziem tas izdevās tīri labi. Veiksmi šaušanā ar loku izmēģināja arī skolas direktors Jānis Rumba. Paldies visiem skolēniem, kas gādāja par raitu spēļu norisi un iejutās zaķēnu vai rūķēnu tēlā!

 Plūdoņa iela - 01 Plūdoņa iela - 02 Plūdoņa iela - 03 Plūdoņa iela - 04 Plūdoņa iela - 05 Plūdoņa iela - 06 Plūdoņa iela - 07 Plūdoņa iela - 08 Plūdoņa iela - 09 Plūdoņa iela - 10 Plūdoņa iela - 11 Plūdoņa iela - 12 Plūdoņa iela - 13